Metalul merge mai departe! Adevăratele caractere rămân în Valea Domanului!

Înfrângerea cu FC Caransebeş a generat noi tensiuni în Valea Domanului, de parcă atmosfera nu era şi aşa destul de deteriorată. Metalul trece printr-un moment dificil, dar asta nu înseamnă că de echipa care a dominat bună vreme campionatul se va alege praful.

Noi steagul jos nu-l vom lăsa, pentru Metalul zi şi noapte vom cânta!” este unul din versurile cu care Guardia Rosso-Nera a obişnuit aproape la fiecare meci, fie acasă, fie în deplasare, dar care pare să nu mai aibă valabilitate. Fanii de la tribuna a doua au intrat în conflict cu jucătorii la finele meciului cu gugulanii, iar asta a accentuat şi mai mult nemulţumirea lor legată de patronul clubului, Cătălin Rufă. În consecinţă, aceştia discută pe reţelele de socializare despre retragerea sprijinului acordat echipei. Părerile sunt împărţite, dar sunt destui ataşaţi cu adevărat de această echipă, pentru care pasiunea e mai presus de orice persoană din club sau problemă inerentă în viaţa unei echipe. „Nu e nicio problemă, să mă înjure pe mine dacă aşa consideră, dar să încurajeze echipa. Băieţii şi Daniel Opriţa au nevoie de încurajări, mai ales că lumea nu s-a prea îngrămădit la stadion. Nu îmi fac mie niciun rău, ci echipei şi oraşului”, a comentat situaţia Cătălin Rufă.

Gratis în următorul meci

Administraţia locală şi-a exprimat şi ea astăzi, încă o dată, nemulţumirea legată de colaborarea cu Rufă. „Având în vedere situaţia neplăcută, creată la meciul de fotbal din data de 21 martie 2015, când preţul biletului a fost majorat de la cinci la zece lei, la iniţiativa acţionarului majoritar, Cătălin Rufă, fără acordul Primăriei Municipiului Reşiţa, precizăm că administraţia publică locală s-a sesizat, fiind foarte nemulţumită de acest inconvenient. Ca urmare, la primul meci disputat pe teren propriu de echipa de fotbal CS Metalul Reşiţa, în play-off, Primăria Reşiţa îi solicită domnului Cătălin Rufă ca intrarea să fie liberă”, ni s-a transmis de la Cabinetul Primarului. „Sunt de acord să se intre gratis. Am explicat ce s-a întâmplat cu biletele la meciul cu FC Caransebeş. Îmi asum acea greşeală şi sper ca lumea să înţeleagă”, a spus patronul Metalului.

Datorii sub control

În plus, au fost aduse din nou în discuţie datoriile clubului. Deocamdată nu s-a făcut vreo referire la cuantumul acestora, la motivele pentru care ele există, la termenele de plată şi, mai ales, la consecinţele pe care le pot genera. „Menţionăm că Primăria Municipiului Reşiţa i-a transmis o nouă somaţie domnului Cătălin Rufă prin care îi aduce la cunoştinţă obligaţiile care îi revin în calitate de acţionar majoritar al clubului CS Metalul Reşiţa, acelea de a achita toate datoriile inclusiv cele către furnizori până în data de 12 aprilie 2015”, s-a mai transmis de la Cabinetul Primarului Mihai Stepanescu. Patronul Rufă linişteşte din nou apele în Valea Domanului, explicând că situaţia clubului este sub control, că nu e niciun pericol şi că proiectul Metalul va merge mai departe, cu ambiţii chiar mai mari. „Sper să lămuresc odată lucrurile astea, pentru că ele nu fac bine echipei. Sunt datorii şi la Metalul ca la toate celelalte cluburi. Nu e nimic de speriat, sunt datorii care vor fi achitate. Nu ştiu dacă integral până la data fixată de primărie, care, sincer, nici nu ştiu ce reprezintă, dar le vom achita. Sunt bani care pot să ne vină de pe urma transferului lui Vătăjelu, mai avem jucători care pot fi vânduţi pe sume suficiente să achităm orice restanţă. În plus, e acel miliard care vine de la primărie lună de lună, iar la finele campionatului nu mai avem atâtea cheltuieli. Toată lumea ar trebui să stea liniştită, să fim aproape de echipă pentru că încă suntem acolo sus”, a declarat Cătălin Rufă pentru expressdebanat.ro.

S-au răzgândit!

Patronul rosso-nerilor îndeamnă la mai multă răbdare şi raţiune, fiind convins că proiectul Metalul poate fi unul de succes. După meciul cu FC Caransebeş, directorul general Jean Turmacu şi-a prezentat demisia, iar antrenorul Daniel Opriţa a anunţat că se gândeşte serios să renunţe la banca tehnică. Situaţia s-a schimbat după ce Rufă a vorbit cu fiecare dintre ei. „Am văzut şi eu meciul cu Caransebeşul şi nu am ce să-i reproşez lui Daniel Opriţa. Echipa a fost obosită după meciul de la Tărlungeni, am vorbit cu el şi l-am convins să rămână, să ne batem în continuare. Jean Turmacu va rămâne şi el, cel mai probabil. El aşteaptă încă un copil, vrea să fie mai des acasă şi tocmai de aceea o parte din atribuţiile lui vor fi preluate de Carol Gurgu, care cunoaşte foarte bine Valea Domanului şi ce trebuie făcut. Eu sunt convins că, dacă se vrea, lucrurile vor funcţiona. Adevăratele caractere se văd acum”, a mai spus Rufă.

Comments

 1. babacu says:

  A fost taticutul lui rufa, domnu carpa si a sters cu primaru toate datoriile de sus si jos

 2. amicalu says:

  Programat pentru sambata ora 14 amicalul Resita – CSU Craiova se disputa la Severin, viitoarea destinatie a Damilei Maciuca

 3. suporter resita says:

  gurgu ? wow

 4. suporter resita says:

  intrarea libera ? hai sa-i aratam lu rufa ca nu suntem nici milogii lui si nici fraierii lui.la primul meci cu toate ca e intrarea libera sa lasam stadionul gol in semn de protest.

 5. Nicu says:

  daca stam bine si ne gandim cand era Gurgu treburile mergeau bine spre f. bine> fata de cum merg acum.Gurgu daca se implica este adevarat ca are stilul sau de a conduce> insa este unul corect si cinstit. in general oamenii care isi vad de treaba si isi fac munca bine sunt blamati si indepartati.el stia mai bine sa tina cheltuielile sub control si nu existau probleme financiare la club>atunci cand era el.adevarul asta este >chiar daca voi fi injurat. de ce sa nu apreciem obiectiv prestatia unui om ??????

 6. pentru Nicu says:

  Nicule….habar nu ai despre ce vorbesti!

 7. Nicu says:

  Nu doresc sa supar pe nimeni dar exista proverbul ,,rau cu rau dar mai rau este fara acel rau” Steaua este o forta a fotbalului Romanesc si tot are probleme de imagine prin meciurile pe care le castiga greu sau nu le castiga.Nemultumirile suporterilor sunt evidente.Asa e in fotbal si in orice disciplina sportiva. mai castiga si cei slabi concursurile uneori.

 8. suporter says:

  Gurgu asa e de corect, de are un proces, la ce a facut in perioada cat a fost presedinte.

 9. ROSCA says:

  NIMENI PE STADION !

 10. resitean says:

  eu unul am sa fiu pe stadion atata timp cat la resita va fi echipa in liga a 2 a sau mai sus.pt mine toti care aveti gandirea asta sunteti suporteri de rezultat care fac mai rau echipei… stati acasa si comentati din tastatura una si alta ca la fotbal si politica ne pricepem toti

 11. ROSCA says:

  ” resitean ” esti cumva stanciu ? cum drac se face ca singurele articole de genu apar doar pe express de banat ?

 12. GRN says:

  In divizia C de ce nu mai vi pe stadion ? vai ce gandire de ” suporter de rezultat ” ai domnule “resitean”

 13. pentru Rosca says:

  Rosca! sustinatorii adevarati sunt si la bine si la rau !! cei ca tine sunt plevusca , oameni fara scrupule si judecata . esti in stare sa calci pe cadavre si sa-ti sustii aberanta ideie .fii tolerant si de toleranta vei avea parte!nu da cu muci-n fasole ca acesti copii au muncit ca sa ocupe locul pe care-l au acum.multi doresc sa ocupe locul nostru , fie el si 2 .

 14. ROSCA says:

  sustinatorii adevarati sunt si in liga 3 nu numai in lig 2 sau mai sus cum spui tu .mergi cu gurgu la puscarie plevusca ce esti.

 15. resitean says:

  nu vin pt ca se joaca vineri si nu imi permite serviciul de aceea nu vin

 16. resitean says:

  si tu rosca ce sustinator esti daca spui “nimeni la stadion”??!! si nu sunt stanciu stai linistit. astea aveti in voi scenarite si altele… cand nu va convine de cineva ce scrie ba e fuchs ba stanciu da e gurgu ba turmacu ba rufa

 17. ROSCA says:

  bine domnule resitean , mergi si sustine.

 18. resitean says:

  da voi merge , sa sustii nu inseamna neaparat sa mergi si sa strigi in galerie.. rufa asa rau zgarcit si cum este el… e sansa noastra sa avem fotbal la nivel bun in resita… si sunt premise sa se indeplineasca dorinta voastra si sa plece rufa dar va pleca cu echipa si urmeaza iara ani buni de anonimat in valea domanului

 19. ROSCA says:

  ca pleaca sau ca intram in faliment tot un drac.

 20. resitean says:

  sansa este sa cumpere civeva echipa dar acest cineva nu va fi dorinel munteanu in nici un caz.. altfel daca vrem fotbal.. il acceptam pe rufa asa cum e si mergem in valea domanului daca nu mergem la lupac -glimboca sambata de la 11

 21. Silviu says:

  Daca zice RUFA ca si asa nu se inghesuie lumea la stadion , de ce scumpeste biletele ?