FOTO. Câinii-polițiști, armele și mascații au hipnotizat școlarii de Ziua Poliției!  

Mii de elevi din Reșița au trecut astăzi prin Parcul Tricolorului, unde au admirat aparatura din dotarea Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Deși în jurul orei 9.30 în parc era o liniște deplină, în aproximativ jumătate de oră zona a devenit neîncăpătoare. Preșcolarii și școlarii de la unitățile de învățământ de pe raza orașului au invadat standurile frumos amenajate ale oamenilor legii. Cea mai mare priză la public au avut-o cei doi câini polițiști care au stat frumos lângă stăpânii lor, dar și armele confiscate de la infractori, expuse spre încântarea micilor vizitatori.

Pentru că s-au simțit deosebit, drept răsplată le-au intonat oamenilor legii tradiționalul cântec „La mulți ani!”. La schimb, au primit caschete specifice polițiștilor din întreaga lume. Acestea au circulat, civilizat, bineînțeles, și au ajuns în posesia fiecărui vizitator.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651137443059″]

Pentru cei mai mari, de un real succes a fost standul criminaliștilor, care au expus aparatele istorice pe care polițiștii le-au folosit de-a lungul vremii. În același ton cu evenimentul, nelipsit de la eveniment a fost directorul Arhivelor Statului, Ovidiu Roșu, care a prezentat documente vechi de o importanță deosebită, stocate în instituția pe care o conduce.

„Cei mici sunt extrem de curioși să admire aparatele din dotarea Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Am fost și anul trecut, dar la sediul instituției, astăzi, iată-ne, într-un spațiu deschis, mult mai larg și pe gustul piticilor cu care am venit aici. Au fost impresionați și de câini, și de arme, dar și de mașinile din dotare, pe care urmează să le escaladeze într-un mod organizat”, a spus Anca Bejenariu, profesor coordonator la Grădinița Riki Priki din Reșița.

„Elevii au venit în număr foarte mare, fiind curioși de ceea ce fac colegii mei, dar și de câinii-polițiști. Copiii sunt foarte încântați, ne-au cântat chiar și La mulți ani!”, a precizat Ancuța Chețan, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651541810282″]

Ziua Poliției Române se sărbătorește din anul 2002, pe data de 25 martie, odată cu sărbătoarea creștină Buna Vestire. Ziua Poliției este cuprinsă și în Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliție) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului și pe alta însemnele poliției. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia și s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea poliției.

banner 1000 x 100 hd