Prima întâlnire dintre PNL și USR PLUS după alegerile locale. Ce s-a stabilit?

Negocierile dintre USR PLUS și PNL pentru formarea de majorități în CL Timișoara și CJ Timiș au demarat vineri dimineață, la Timișoara. Prima întâlnire a vizat principiile de la care vor porni discuțiile. De săptămâna viitoare, echipe de lucru formate din membrii celor două partide se vor revedea pentru abordarea unor teme punctuale. 

„Discuțiile s-au purtat în jurul unor principii și proiectelor mari pentru Timișoara și județ. Am hotărât că, începând de luni, ne vom întâlni în echipe de lucru mai mici pe diferite domenii de interes pentru administrația locală, pentru ca joia viitoare să avem o nouă negociere, politică, pentru un program comun de guvernare locală. Considerăm că există premisele unui parteneriat pentru Timișoara și Timiș, pentru următorii 4 ani, care să aibă în centru voința cetățenilor exprimată în 27 septembrie pentru reguli noi în administrație și politică: transparență, meritocrație, competență, colaborare pentru proiectele mari ale orașului și județului”, au transmis cele două partide.

Într-un mesaj dat anterior dimineții negocierilor, Dominic Fritz a făcut următoarele mențiuni: „Eu am câștigat Primăria Timișoara, iar Alianța USR PLUS a câștigat 40% la consiliul local. Avem 13 consilieri și ne mai lipsește un singur vot pentru o majoritate. (…) Așteptarea mea este să nu începem acolo să negociem funcții pentru tot felul de directori sau pentru alți oameni de partid pe care să îi aducem. O să negociem proiecte, principii, iar principiul de competență, meritocrație și transparență. Să recrutăm oameni pe baza unor concursuri pe bune (…) O să fiu foarte curios dacă o să găsim în PNL un partener pentru asta. Nu e un secret că PNL Timișoara a pierdut alegerile tocmai pentru că în ultimii ani nu a respectat aceste principii.”

CITEȘTE ȘI: 

PNL vrea ambii viceprimari la Timișoara

Cristian Moș (USR PLUS): „Vom merge la negocieri ca de la egal la egal, chiar dacă noi ne considerăm câștigători”