Cristian Moș (USR PLUS): „Vom merge la negocieri ca de la egal la egal, chiar dacă noi ne considerăm câștigători”

Copreședintele USR PLUS Timiș îi răspunde lui Alin Nica, liderul interimar al liberalilor timișeni, care a afirmat public că PNL vizează ambii viceprimari la Timișoara. Moș spune că alianța se află pe o poziție câștigătoare atât la Timișoara, cât și la județ și că aceasta ar fi baza negocierilor. 
Prima întâlnire oficială între PNL și USR PLUS, după alegerile locale din 27 septembrie, va avea loc vineri, potrivit copreședintelui USR PLUS Timiș, Cristian Moș.
„Am început deja discuțiile telefonice. Ne vom întâlni prima dată mâine (n.r, vineri) cu colegii de la PNL. Da, știm că într-o negociere fiecare își aruncă mănușa în față înainte de a începe negocierea. Poziția noastră este că am câștigat detașat Timișoara față de PNL, suntem câștigători la nivelul județului ca un partid care a început acum 4 ani și a reușit să aibă 10 consilieri județeni. Ne-am luptat cu două partide puternice, vechi și am reușit să avem acest scor pe Timișoara, Timiș și în alte localități din Timiș. Vom merge la negocieri ca de la egal la egal, chiar dacă noi în clipa de față ne considerăm câștigători”, a declarat Moș.
În urmă cu o săptămână, Alin Nica afirma că pe Timișoara PNL vizează doi viceprimari, iar la CJT – „o alianță care să nu fie la limită, ci să fie o coaliție de guvernare locală puternică și largă.”  
Pe de altă parte, în negocierile inițiale interne dintre USR și PLUS, USR l-ar fi vrut pe Cristi Moș vicepreședinte la CJ Timiș, iar PLUS-ului i-ar fi revenit un viceprimar la Timișoara, în persoana lui Andrei Meșter.
Noii aleși locali și județeni ar putea fi învestiți în funcții săptămâna viitoare. Validarea mandatelor ar putea avea loc vineri.