Primarul ales al Timișoarei lucrează la o strategie pentru combaterea pandemiei: „Nu trebuie să ne mirăm că oamenii nu respectă regulile dacă nu le înțeleg”

În așteptarea învestiturii în noua funcție aleasă, Dominic Fritz lucrează la un plan pentru combaterea răspândirii coronavirusului în Timișoara. A adus laolaltă mai mulți specialiști cu care pune la cale o strategie ce urmează să fie validată de epidemiologi, psihologi și sociologi. „Cred că avem o problemă că autoritățile nu explică destul de ce se iau anumite măsuri și oamenii pur și simplu nu înțeleg sau e foarte multă confuzie”, spune Fritz. 

Dominic Fritz a identificat comunicarea deficitară ca fiind unul din factorii care îi face pe oameni să nu respecte întocmai regulile și recomandările făcute de autorități în această perioadă.

„(…) Dacă nu avem grijă acum, o să vedem o creștere explozivă a cazurilor. Vreau să lucrez cu o echipă de specialiști, cu un fel de consiliu consultativ. Lucrăm la o strategie. Acum validez această strategie cu câțiva experți  în epidemiologie, psihologie, sociologie și strategia noastră pentru Timișoara are ca scop să găsim o variantă de a combate această pandemie. (…) Din păcate suntem foarte dezbinați și asta are un efect concret asupra vieții noastre. Cu cât este mai multă neîncredere și dezbinare, cu atât mai mult cresc cazurile și de aia strategia noastră o să se bazeze foarte mult pe comunicare. Cred că avem o problemă că autoritățile nu explică destul de ce se iau anumite măsuri și oamenii pur și simplu nu înțeleg sau e foarte multă confuzie și  atunci nu trebuie să ne mirăm că oamenii nu respectă regulile dacă nu le înțeleg”, a explicat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Primarul ales consideră și că, pentru înțelegerea fenomenului este importantă și prezentarea corectă a cifrelor pandemiei. „Nu vrem doar niște restricții care la un anumit prag sunt necesare, dar vrem și ca primărie să facem anumite lucruri în plus care poate nu se fac din partea Guvernului pentru a-i susține pe toți cei care se luptă cu această pandemie”, a completat el.

Fritz spune că săptămâna viitoare va prezenta echipa cu care lucrează la strategia anti-COVID-19. De altfel, săptămâna viitoare, primarul ales ar urma să fie învestit în funcție, după ce mandatul i-a fost validat de Judecătoria Timișoara, joi.