Preţuri vechi, containere noi pentru locuitorii din Moldova Nouă

Veste bună pentru locuitorii orașului de la malul Dunării! La început de an, oamenii nu vor mai fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru serviciul de salubritate.

În ciuda majorării salariului minim pe economie, operatorul de salubritate care-și desfășoară activitatea pe raza UAT-ului condus de primarul Adrian Torma, S.C. IONELA S.R.L. , nu a pomenit de vreo majorare a prețului pentru colectarea gunoiului, după cum însuși edilul a ținut să precizeze într-o postare pe pagina sa de socializare, acesta exprimându-și, totodată, dorința ca, în funcție de gradul de colectare selectivă, în viitorul apropiat, tarifele percepute atât persoanelor fizice (11,50 de lei, inclusiv TVA), cât și celor juridice (147,49 de lei/MC, inclusiv TVA) să scadă: „ Prețul pentru gunoiul menajer poate să scadă doar cu condiția depozitării corecte a deșeurilor, asta pentru ca operatorul să transporte cantități cât mai mici către deponeul arondat”.

Un alt lucru pozitiv pentru ca Moldova Nouă să devină un oraș curat se referă la achiziționarea de aparatură modernă în vederea monitorizării video a tuturor punctelor de colectare, astfel încât toți cei care nu depun, conform instrucțiunilor, deșeurile menajere să poată fi trași la răspundere, la fel cum poate fi tras la răspundere și operatorul economic în situația în care cetățenii observă că acesta nu colectează selectiv deșeurile.

Mai mult decât atât, cinci puncte noi de colectare au beneficiat de containere moderne. Este vorba despre:

– Moldova Nouă: piața de animale;

– Moldova Veche – zonele: Petrom, Port Industrial, Fisc, Zapis Troita.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Orașul este casa noastră și simțul civic sper să ne-ndemne să protejăm noile locații dotate cu căsuțe-container, să ne-ndemne să protejăm spațiul verde și natura, în general, și să-i reclamăm pe cei care încalcă regulile de conviețuire în comunitatea noastră”, le-a mai subliniat edilul concitadinilor.

Referitor la deșeurile provenite din construcții, operatorul va pune la dispoziție, contra cost, containere speciale, deșeurile rezultate din mobilier și electrocasnice pot fi depuse, gratuit, la Gospodăria Urbană (Seră), în timp ce hainele vechi se vor îndrepta către punctele speciale de pe raza Orașului Nou.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/