Încă un pas spre un stadion ultra-modern la Timișoara! Nu lipsesc ”contrele” politice

În 2019, în sfârșit, a venit rândul Timișoarei să ”primească” promisiunea unui stadion nou, ultra-modern, așa cum merită Capitala Banatului. Investiția se face în mare parte cu bani de la Compania Națională de Investiții, care a făcut un pas important pentru concretizarea lucrărilor, în acest an.

Noua arenă se va ridica pe locul actualului Stadion ”Dan Păltinișanu”, care va fi demolat. Arena nouă va avea tot 30.000 de locuri, la fel ca și acum, dar stadionul va fi unul fără pistă. Alte detalii, precum forma tribunelor (ovală sau pătrată) vor fi stabilite la momentul întocmirii proiectului tehnic. De asemenea, de acum s-a stabilit că în mod cert, noul stadion va avea tribune acoperite. Și cum orașul așteaptă demult un stadion nou, în an electoral, politicienii se ”bat” pe lansarea veștilor.

Primarul Nicolae Robu a ”furat cumva startul” și a postat că are informații de la CNI despre câștigătorii licitației pentru studiul de fezabilitate, dar și despre demararea efectiv a muncii la documentație. Am aflat că s-a dat ordin de începere a lucrărilor, cu data de 27.01.2020, pentru elaborarea Studiului de Prefezabilitate, a Studiului de Fezabilitate și a Altor studii de specialitate, de către CNI, către câștigătorul licitației organizate pe temă de către CNI, Asocierea SC Lucian Simion Arhitectura SRL și SC Construcții Erbașu SA”a postat primarul Robu.

PSD, voce critică, dar niciodată cu Banatul ca prioritate

Probabil deranjat că edilul PNL a ”furat” startul anunțului, Călin Dobra a precizat că în trecut, partidul rival a boicotat noul stadion. ”De altfel, această opoziție a primarului Timișoarei a fost exprimată în mai multe rânduri tot pe
pagina sa de Facebook. În 2018, de exemplu, Nicolae Robu susținea că Primăria vrea să păstreze Stadionul «Dan Păltinişanu» şi arăta că un nou stadion, pe care îl vrea Consiliul Judeţean Timiş, în locul acestuia, ar putea fi construit pe o altă parcelă din zonă, proprietatea
municipalităţii”, spune Călin Dobra.

O abordare destul de tendențioasă a președintelui CJT, întrucât Robu visa la un stadion nou lângă cel vechi, ca la Barcelona. De altfel, PSD a făcut stadioane prin CNI în Târgu Jiu, Craiova și chiar Turnu Măgurele, înainte de Timișoara. La fel cum s-a procedat și cu Spitalul Regional!

Revenind la stadion, termenul pentru realizarea documentației este de 135 de zile. La un calcul simplu, reiese că în iulie, ar trebui să fie totul gata. Ulterior, urmează licitația și întocmire proiectului tehnic. Călin Dobra a declarat că stadionul nu se va demola până când proiectul tehnic este gata.

În perioada 1-3 mai, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” va avea loc festivalul Diskoteka.