Preţul corect pentru „pesedistul pe viaţă“ Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu a precizat, azi, după ce a fost votat preşedinte ANCOM, întrebat despre contestaţia pe care a făcut-o la excluderea sa din PSD, că aceasta nu-şi mai are rostul. 

Întrebat dacă şi-a retras contestaţia la excluderea din PSD, Grindeanu a răspuns: „Nu mai sunt (membru, n.r.), având în vedere că unul din criterii, dacă vrei să devii preşedinte ANCOM, e să nu faci parte dintr-un partid politic. În acest moment nu fac parte (din PSD, n.r.), fiind, aşa cum ştiţi, exclus. Sigur că am făcut acea contestaţie în vară, care nu-şi mai are rostul”.

El a menţionat că are dialog cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ultima discuţie cu acesta a avut-o în urmă cu două săptămâni, informează Mediafax. „Am avut o discuţie acum două săptămâni cu Liviu Dragnea. Am dialog, un dialog din punctul de vedere al Parlamentului şi sper eu ca preşedinte ANCOM. Nu e vorba de iertat Liviu Dragnea pe Sorin Grindeanu sau Sorin Grindeanu pe Liviu Dragnea, cred că nici nu interesează pe foarte multă lume, important e să funcţioneze instituţiile”, a spus Grindeanu, întrebat dacă s-a împăcat cu Dragnea, pe care în vară îl făcea în fel şi chip.

CITEŞTE ŞI: RECHIZITORIU. Sorin Grindeanu îl condamnă pe Liviu Dragnea! Abuz de putere în formă continuată!

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, azi, numirea fostului premier Sorin Grindeanu în postul de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrarea şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), cu 270 de voturi favorabile și 117 împotrivă. Sorin Grindeanu fusese avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP), de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit Digi 24.

Senatorul PNL Florin Cîţu i-a amintit atunci fostului premier că, după demiterea din funcţia de şef al Guvernului şi după excluderea din PSD, a declarat că va rămâne pesedist pe viaţă. „Am spus că principala mea dorinţă e să rămân în PSD, dar eu în acest moment sunt exclus. Dacă cumva voi deveni preşedintele ANCOM, contestaţia mea la excludere (din PSD – n. red.) nu mai are rost. Eu în acest moment sunt apolitic”, a replicat Sorin Grindeanu. Lupta acestuia pentru carnetul de partid a durat deci până când i s-a oferit preţul corect din partea echipei pesediste a lui Liviu Dragnea: 10.000 de euro venit lunar ca preşedinte ANCOM. Atâta va câştiga Grindeanu în noua funcţie (conform presei centrale). Funcţie pe care gugulanul Sorin Grindeanu a acceptat-o doar ca „să funcţioneze instituţiile“, evident.

CITEŞTE ŞI: Mocioalcă mediază împăcarea dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu! „Am vorbit cu Sorin! Vrea să rămână, noi îl susținem!”