RECHIZITORIU. Sorin Grindeanu îl condamnă pe Liviu Dragnea! Abuz de putere în formă continuată!

Executat politic în CEx-ul PSD de joi, 15 iunie, prim-ministrul bănăţean Sorin Grindeanu a fost aseară la fel de virulent la adresa lui Liviu Dragnea, aşa cum fusese şi după CEx-ul din 14 iunie. Dar acum i-a dat „baronului de Teleorman“ şi un ultimatum pentru a-şi da demisia din fruntea PSD! Un gest aşteptat de mii, sute de mii sau chiar de milioane de simpatizanţi PSD!

După şedinţa extraordinară de joi după-amiază a Comitetului Executiv Naţional al PSD, președintele partidului, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va depune luni, 19 iunie, moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu, iar aceasta va fi votată miercuri.

„Nu credeam că această evaluare va stârni un asemenea scandal și vom descoperi, fără să vrem, un plan de care nu știam. (…) E o coordonare profesionistă. Ce e la Guvern e în afara spațiului democratic. E o forțare a rezultatului alegerilor și a bunului simț. Un grup ilegitim ocupă Palatul Victoria”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Dragnea vede fantome!

Liderul PSD consideră că Sorin Grindeanu este o unealtă, iar transformarea prin care a trecut în ultima vreme îl face să nu mai semene cu cel pe care l-a susținut și propus să preia Guvernul.

„Principalul vinovat sunt eu, am ținut mult la el (Sorin Grindeanu, n.r.) și eu i-am rugat pe colegii mei să îl accepte. Niciunul nu au bănuit că se ajunge aici și va ajunge la o asemenea transformare. El nu mai e el. O spun cu regret, Sorin Grindeanu este o unealtă”, a declarat Liviu Dragnea.

Şeful PSD a catalogat Cabinetul actual ca fiind un Guvern fantomă. „Am auzit mai multe variante de componență a unui guvern fantomă. Pentru prima dată guvernul fantomă e la Palatul Victoria și nu în umbră, cum era până acum”.

„Dragnea încearcă să confişte un întreg partid!“

În replică, prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat aseară că va rămâne membru al partidului, iar Liviu Dragnea nu îi poate exclude pe toți membrii PSD.

„E o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră și spun că oricât ar încerca Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi pesedist. În momentul de față, Liviu Dragnea încearcă să confiște un întreg partid pentru că îi e frică cu marea masă a membrilor de partid. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un Birou Permanent Național”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

Premierul îl acuză pe Liviu Dragnea, „fost pedelist“, că a ales să conducă abuziv partidul prin ședințe ale Comitetului Executiv întrunite pentru „execuții”: „Singurele modalități prin care se conduce sunt aceste CEx-uri din două în două luni, organizate pentru execuții. Se va spune că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului guvern pentru că Liviu Dragea vrea tot mai multă putere. Voi rămâne membru PSD, indiferent de ce spune Liviu Dragnea, indiferent câte CEx-uri va organiza domnul fost pedelist Liviu Dragnea. Ce va face, ne va exclude pe toți? Pe toţi cei care spunem că lucrurile nu merg în direcţia corectă?”.

„Demisionează, demisionez“!

Sorin Grindeanu a anunțat că va demisiona din funcția de premier după ce va demisiona „fostul pedelist“ Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD: „Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească și să își asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu. (…) Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea să își asume acest eșec și să își dea demisia. În secunda doi voi face același lucru. Cred că asta e rezolvarea corectă și să se convoace Congresul PSD”.

Premierul a precizat că va iniția discuții chiar de joi seara cu parlamentarii PSD, pe care se fac presiuni pentru a-și demite propriul Guvern. „Dragnea se agață de funcții în speranța că asta îl salvează de trecut”, a declarat Grindeanu.

Despre demisiile miniştrilor. Cu delicateţe!

El a mai spus că a primit la cabinet multe demisii, dar important este că toți miniștrii și-au desfășurat joi activitatea în mod normal. „Lipsesc câteva din demisiile miniștrilor, deși au fost anunțate. E termenul legal de 15 zile. Am dat termen până luni ca și domnul Liviu Dragnea să-și asume alături de mine așa-zisul eșec al acestui guvern. Luni voi anunța și voi lua o hotărâre”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă a discutat cu miniștrii și dacă există posibilitatea ca o parte dintre aceștia să revină asupra demisiei, Grindeanu a răspuns: „Eu nu vreau în această seară să vulnerabilizez pe vreunul dintre ei. Vă spun cu toată deschiderea, uman. Acesta este termenul – vulnerabilizare, pentru că există această teamă – nu au reușit, majoritatea dintre ei, să treacă de teama față de conducătorul iubit. Până când ajungem în situația, cred eu normală, luni, în care bărbătește domnul Liviu Dragnea să-și asume alături de mine acest lucru, prin demisie, să convocăm congresul, până atunci nu aș vrea să detaliez discuțiile pe care le-am avut astăzi cu mulți miniștri”.

Miniştri (tele)ghidaţi de Dragnea!

Premierul Sorin Grindeanu a respins criticile legate de lipsa de comunicare cu miniștrii, afirmând că aceștia primeau „alte directive și altă comunicare de la partid”, el dând ca exemplu impozitul pe gospodărie, când le-a cerut acestora să nu mai comunice public. Dar a fost ignorat în aceeaşi zi… tocmai de către Liviu Dragnea.

„O minciună la care vreau să răspund este cea în care (Liviu Dragnea, n.r.) spunea că toți miniștrii au avut o problemă, nu puteau să comunice cu mine, de aici marea problemă a acestui guvern. (…) V-aș ruga să vă puneți în postura acestor miniștri care, sigur, au fost aleși și numiți de domnul Liviu Dragnea – de aceea e responsabil domnul Dragnea și de aceea trebuie să-și dea demisia dacă lucrurile nu au funcționat așa cum trebuie. Cum să lucreze acești miniștri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le veneau alte directive și altă comunicare?”, a întrebat retoric Sorin Grindeanu.

„Atunci când se apucaseră unii să comunice despre impozitul pe gospodărie. Le-am spus în ședința de guvern să înceteze această comunicare și că singurul care poate să comunice este ministrul Finanțelor în momentul în care se finalizează acea analiză și în care vom lua hotărârea de a aplica această măsură. Ce s-a întâmplat? Seara, la televizor, la planșă, cine era… cu desene, cu tot? Ce să creadă ceilalți miniștri? În aceeași seară!”, a mai spus premierul.

Şpriţurile secrete ale lui Dragnea. C-aşa-i în tenis!

Sorin Grindeanu a respins asocierea sa cu serviciile secrete, afirmând că nu el a fost „la partide de tenis și la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete”, aminteşte Mediafax.

„Văd că încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu președintele României, că e cineva în spate care dirijează… Suntem într-o conspirație din asta, așa, probabil existentă doar în mintea președintelui PSD, Liviu Dragnea. (…) Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Așa că să se gândească dl Liviu Dragnea mai bine când spune aceste lucruri, pentru că voi avea, dacă o să continue, reacții și mai puternice pe acest subiect. Dincolo de faptul că toată această idee este în mod evident o minciună. O minciună!”, a subliniat premierul.

Lucrat de Dragnea via Se(r)vil, premierul refuzat de Iohannis!

Sorin Grindeanu a declarat că și-a schimbat opinia în privința lui Liviu Dragnea, „fost pedelist“, când a constatat că acesta, deși „pe față” îi spunea că toate lucrurile sunt în regulă, „în spate făcea cam tot ceea ce e posibil pentru dinamitarea activității guvernului”.

Întrebat fiind, în timpul conferinței de presă de la Palatul Victoria, când s-a stricat relația pe care o avea cu Liviu Dragnea, Grindeanu a răspuns: „De când am început să aud, dinspre surse, că deși pe față mi se spunea că toate lucrurile sunt în regulă, mergem înainte, iar în spate se făcea cam tot ceea ce e posibil pentru dinamitarea activității guvernului”.

El a dat ca exemplu programul PNDL 2. „Cam de o lună și ceva, PNDL 2 trebuia să fie lansat. Ordinele pentru PNDL 2 trebuiau să fie date către județe. Eu nu vreau să mă gândesc că au fost oprite ordinele pentru lucrările în județe în așteptarea acestui CEx (în care s-a votat excluderea sa din PSD, n.r.). Numai că aceste ordine puteau fi date, pe criterii transparente, de vreo lună și ceva. Numai că nu s-au dat, din păcate”, a conchis premierul. PNDL este Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Deci de către ministrul Sevil Shhaideh, deloc întâmplător, omul lui Liviu Dragnea. Omul propus premier în urmă cu şase luni, dar neacceptat de preşedintele Klaus Iohannis!

Punct ochit, punct lovit!

Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închidoare cu suspendare în „Dosarul referendumul“. Judecătorii au stabilit că Dragnea şi-a folosit „abuziv autoritatea şi influenţa de care se bucura în cadrul partidului”!

Or, de acelaşi abuz îl acuză acuma premierul Sorin Grindeanu pe încă liderul PSD Liviu Dragnea! Doar că de data aceasta autoritatea şi influenţa în partid se pare că au fost folosite abuziv şi asupra Guvernului României! Ne-am putea afla, aşadar, în faţa unei recidive penale! Grave!

Sursă foto: Digi 24 (foto INQUAM PHOTOS – Octav Ganea)