Preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, a aprobat excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD! De teamă faţă de conducătorul mult iubit?!

Deşi numeroşi primari PSD din judeţul de baştină al lui Sorin Grindeanu şi-au declarat susţinerea pentru premierul bănăţean, preşedintele Organizaţiei Judeţene Caraş-Severin a PSD nu şi-a exprimat public poziţia. Dar a votat pentru excluderea din PSD a lui Grindeanu!, potrivit lui Liviu Dragnea.

Deputatul Ion Mocioalcă face parte din Comitetul Executiv Naţional al PSD, prin calitatea sa de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Caraş-Severin. La şedinţa de ieri a CEx, când s-a luat decizia retragerii sprijinului pentru Guvernul Grindeanu, Mocioalcă a lipsit, fiind prezent la un summit peste hotare pe probleme de apărare, aflăm din surse apropiate liderului judeţean al PSD.

Deşi Mocioalcă nu a transmis nimic public, contactat fiind azi de (cel puţin) unul dintre primarii social-democraţi din Caraş-Severin, Mocioalcă i-a confirmat acestuia că participă la şedinţa CEx.  Ce s-a întâmplat acolo? Am aflat cu toţii de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Foarte mulţi colegi au propus excluderea lui Sorin Grindeanu din PSD. A fost aprobată în unanimitate“ – a anunţat Liviu Dragnea

Din această declaraţie cu „aprobarea în unanimitate“, ar rezulta că şi Ion Mocioalcă a aprobat excluderea lui Grindeanu din PSD. Concluzia este logică, dar nu o putem confirma 100%, tocmai din cauza lui Ion Mocioalcă. Pentru că liderul social-democraţilor din Caraş-Severin nu se adresează public în aceste zile (şi ore) miilor de membri PSD din judeţ, nici măcar prin intermediul oficioaselor care percutează la fiecare strănut al şefului, darămite prin Express de Banat, de departe cel mai citit ziar din Caraş-Severin.

Sorin Grindeanu a răspuns şi azi punctual acuzelor venite dinspre Liviu Dragnea. Când s-a referit la presupusa excludere din PSD, premierul Grindeanu a ţinut să se adreseze în mod special şi membrilor CEx care au aprobat prin vot excluderea sa. Deci şi lui Ion Mocioalcă, dacă acesta a fost la şedinţa CEx de azi!

„Mesaj către colegii mei din CEx: Faţă de majoritatea dintre ei părerea mea nu s-a schimbat. Şi sunt alături de ei, pentru că îi înţeleg. (…) N-au reuşit să treacă de această teamă faţă de conducătorul iubit. (…) Dar eu am fost, sunt şi voi fi membru PSD! Conform statutului, pe care Liviu Dragnea îl încalcă!“ – a declarat Sorin Grindeanu

CITEŞTE ŞI: Membrii PSD din Caraș-Severin reacționează: „Au ajuns să își bată joc de noi, care suntem pesediști adevărați?!”