Vicepreşedintele Ionuţ Popovici vrea să fie întrebat ce a făcut în ultimii ani! Neîntrebat, chiar ştie să răspundă!

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici a ieşit azi pe una din reţelele de socializare cu un text despre sine însuşi. Care excelează în omisiuni.

„Aş fi un fariseu dacă aş spune ca nu am făcut greşeli atunci când eram mai tânăr, greşeli la care este predispus orice tânăr de 19-20 de ani, însă categoric altele decât cele care se încearcă a fi induse opiniei publice. Mi-am dat seama că este un drum greşit în viaţă şi am schimbat cursul. Totuşi, m-aş bucura să mă întrebe cineva ce am făcut în ultimii 10-12 ani? (sic, n.r.) Aș avea un răspuns“, scrie vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Înainte de a vă prezenta ce susţine că a făcut Ionuţ Popovici în perioada aleasă de domnia sa, actualul vicepreşedinte al CJ ar trebui să ştie că este obligat să ne spună şi ce a făcut înainte. La ce „greşeli“ se referă? Suntem convinşi că nu la cele vehiculate despre dânsul, cum că ar fi făcut afaceri cu maşini furate prin Occident. Şi că ar fi fost prins de autorităţile de-acolo şi băgat puţin la răcoarea arestului nemţesc. Tocmai pentru a demonta astfel de zvonuri răutăcioase, vicepreşedintele Popovici este dator opiniei publice să nu sară peste episodul cu greşelile „la care este predispus orice tânăr de 19-20 de ani“. Şi să prezinte public despre ce greşeli este vorba, ca să ştim la ce am fost predispuşi fiecare dintre noi la 19-20 de ani!

În ceea ce priveşte ultimii 10-12 ani din viaţa lui Ionuţ Popovici, acesta ne informează că a „făcut“, printre altele, mai multe facultăţi, colegii, institute: „Universitatea „EFTIMIE MURGU” Reşiţa, Facultatea de Ştiinte Economice, specializare în Marketing; Universitatea „EFTIMIE MURGU” Reşiţa, absolvent al „Departamentului pentru pregătirea personalului didactic”, modulul 1 şi 2; Managementul Instituţiilor Publice – Master“; „Universitatea Eftimie Murgu/Nicolae Titulescu Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Sociale, specializare în Drept European şi Internaţional“; „Colegiului (uiuiui, n.r.) National de Aparare; Institutul Diplomatic Roman (sic, n.r.).

Deducem că, prin „am făcut“, Popovici vrea să spună că le-a absolvit. Că de făcut, PMP-istul Popovici sigur i-a făcut pe liberali la alegerile pentru conducerea CJ, făcând astfel jocurile PSD-ului din Caraş-Severin. Aşadar, Popovici ne aigură că a făcut, de la vârsta de 23-25 de ani până la 34-35, cât are acum, două facultăţi, un master, plus Colegiul Naţional de Apărare şi Institutul Diplomatic Român (bănuim totuşi că nu Roman, cum scrie Popovici)! Dacă-i aşa, fie actualul vicepreşedinte al CJ este un geniu, fie fabricile de diplome produc în continuare la foc continuu!

Nu ştim cât, dacă şi cum le-a făcut Popovici pe toate astea, pentru că nu ne-a oferit date concrete, dar ştim sigur că ceva chiar a făcut. „Am infiintat o societate comercială în anul 2006,care funcționează si în acest moment,fără datorii la stat si cu un numar constant de angajați“, scrie cu schelălăieli Popovici.

Potrivit ultimelor sale declaraţii de avere, societatea comercială se numeşte NUMBER ONE GROUP SRL Reşiţa. Ionuţ Popovici deţine aici 95,24% din părţile sociale, însumând 200 de lei din valoarea nominală totală de 210 lei. Informaţii despre această firmă am găsit la Oficiul Registrului Comerţului (ORC), de unde chiar am putut afla cu ce se făleşte Popovici. Domeniul principal de activitate este întreţinerea şi repararea autovehiculelor, deci probabil în legătură cu activitatea din tinereţea-i cu greşeli la care este predispus orice tânăr de 19-20 de ani“. Dar activităţile secundare sunt nenumărate, mai toate, probabil, trecute acolo ca să fie, nu ca să se facă.

Situaţia financiară a firmei pe ultimii 3 ani, aşa cum aflăm de la ORC, este cât se poate de relevantă. În 2014, la o cifră de afaceri de 56.396 lei, deci o medie de 4.700 lei lunar, s-a înregistrat un profit anual de 2.593 lei brut! În 2015, la o cifră de afaceri de 0 lei (!), s-a înregistrat o pierdere de 155.831 lei! Explicaţia ar putea fi dedusă din declaraţia de avere a lui Popovici din 2017, unde apare pe 2016 un împrumut de 164.774,80 lei, la firma „NUMER ONE GROUP“. Bănuim că e vorba de NUMBER. Urmare a dezechilibrului din balanţa pe 2015, firma a rulat în 2016 o sumă de 271.740 lei, încheind anul cu un profit brut de 31.311 lei. Este exact anul în care Ionuţ Popovici avea să devină, în vară, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean! Frumoasă coincidenţă!

Cât despre „numărul constant de angajaţi“ ai firmei cu a cărei activitate se făleşte Popovici, noi am aflat doar atât: conform Registrului Comerţului, la finalul anului 2014 NUMBER ONE GROUP avea „număr mediu de angajaţi: 0“. Iar la sfârşit de 2015, la fel ca în 2016: „număr mediu de angajaţi: 2“. Ceea ce ar confirma că Popovici a reuşit să menţină un număr relativ constant la firma lui, între 0 şi 2! Acum are ceva mai mulţi oameni în subordine, la Consiliul Judeţean, dar suntem convinşi că a acumulat suficientă experienţă în timpul reuşitelor manageriale de la firma privată.

Dar asupra activităţii profesionale a lui Ionuţ Popovici vom reveni. Îi oferim, până atunci, posibilitatea să ne detalieze cele trei momente amintite (vag) de domnia sa: greşelile la care este predispus orice tânăr“, parcursul universitar şi reuşita managerială de la NUMBER ONE GROUP SRL, prin menţinerea unui număr constant de angajaţi.