Premierul Orban, împotriva traseismului politic: „Acum nu mai poți întoarce lucrurile. Mă deranjează că se arată cu degetul doar înspre PNL”

Ludovic Orban se declară împotriva fenomenului migrației politice, dar în același timp spune că este deranjat de faptul că în spațiul public s-ar face referire doar la cei racolați de Partidul Național Liberal. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute în curtea Primăriei Timișoara. 

„Avem o decizie a Biroului Politic Național privitor la cooptarea de primari. Sunt decizii care au fost luate, acum nu mai poți întoarce lucrurile, dar chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul doar înspre Partidului Național Liberal. Vă rog să urmăriți candidaturile tuturor formațiunilor politice și veți vedea că toate formațiunile politice au luat candidați de la alte partide politice, iar nu numai PSD, ci și alte formațiuni politice au luat membrii ai PNL cu sutele, candidând pe listele lor. Sunt împotriva traseismului politic și sunt convins că mass-media trebuie să prezinte traseismul politic, dar în mod obiectiv, privitor la toate formațiunile”,  a declarat premierul Ludovic Orban, prezent la Timișoara.

Numai în Timiș, șapte primari în funcție PSD, ALDE și UNPR candidează la alegerile din 27 septembrie din partea PNL. Nicolae Robu a declarat că, deși nu încurajează migrația, când începe un nou mandat „eu cred că se produce o dezlegare și cred că ar fi prea mult să se facă un legământ pe viață.”

În altă ordine de idei, premierul Ludovic Orban a discutat, în cadrul vizitei sale în Timișoara, cu primarul Nicolae Robu, despre mai multe obiective pentru care s-ar putea primi sprijin guvernamental.

„Am discutat despre proiectul sălii polivalente, despre care trebuie să știți că este în curs de realizare studiul de fezabilitate, proiectul va fi finanțat de Compania Națională de Investiții. Am discutat de o mai bună conectivitate a Timișoarei cu autostrada de pe Coridorul IV pan-european. La ora actuală, legătura cu autostrada este extrem de dificilă și în acest sens este prevăzută realizarea unui tronson de legătură între Timișoara și autostrada A1.  La ora actuală este în curs de licitație și urmează să fie adjudecat, în urma licitației, contractul de proiectare și execuție a acestui tronson. Un proiect pe care îl susținem este legătura pe profil de autostradă dintre Timișoara și Belgrad, respectiv tronsonul de autostradă care să facă legătura între Timișoara și Moravița. Este în curs de realizare studiul de fezabilitate și imediat ce vor fi adoptați indicatorii tehnico-economici urmează să intre la finanțare”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, stadionul de care ar urma să aibă parte Timișoara ar putea fi realizat cu fonduri europene. „Pentru prima dată am introdus la finanțare, finanțarea unor obiective în domeniul sportului în exercițiul financiar 2021-2027. Este vorba de realizarea unei infrastructuri sportive în mai multe centre regionale din România și este posibil ca să putem finanța construcția stadionului pe fonduri europene. Suntem încă la începutul negocierilor cu Comisia Europeană”, a explicat Orban.

Ludovic Orban s-a întâlnit și cu managerii locali din domeniul sănătății. La Primăria Timișoara, premierul a participat la semnarea a două contracte de finanțare pentru îmbunătățirea dotărilor centrelor sociale Inocențiu Klein și Sfântul Francis, precum și pentru Spitalul Municipal, în contextul COVID-19. „Ambele contracte, toate cele trei obiective vizate de ele, se finanțează din fonduri europene nerambursabile dedicate pentru a fi ajutată societatea românească să își îmbunătățească infrastructura în contextul pandemiei”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Managerul Spitalului Municipal din Timișoara a spus că banii vor servi la achiziționarea echipamentelor de protecție și aparatură medicală pentru diagnosticarea mai rapidă a bolnavilor și pentru tratamentul mai eficient al acestora.

Premierul Ludovic Orban a vizitat, vineri după-amiază, șantierul de pe centura de sud a Timișoarei. Anterior, premierul a fost prezent în județul Caraș-Severin, unde a recepționat lucrările de asfaltare a unor străzi afectate de inundații, în localitatea Măureni.