Ludovic Orban, în inspecție pe centura de sud a Timișoarei. Surpriza de pe șantier

Premierul Ludovic Orban a vizitat, în această după-amiază, șantierul de pe centura de sud a Timișoarei. Antreprenorul care realizează lucrările și Universitatea Politehnică au semnat un acord care îi vizează pe viitorii ingineri absolvenți ai Facultății de Construcții. Orban a avut parte și o de surpriză la finalul inspectării șantierului. 

Vizita pe centură a premierului a durat aproximativ 20 de minute. El a fost însoțit de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, de Horațiu Simion, directorul DRDP Timișoara, de europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă și de reprezentanți ai antreprenorului care se ocupă de lucrările de pe centură.

Licitația pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud a fost lansată în aprilie 2017. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire înainte de instaurarea stării de urgență, în 12 martie, iar predarea amplasamentului a avut loc în 25 martie. Șoseaua are o lungime de aproape 27 de km, iar lucrările sunt estimate să coste 57 de milioane de euro. Tirrena Scavi este antreprenor, iar durata de realizare a contractului este de 30 luni, din care 6 luni – proiectare și 24 luni execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

La fața locului a fost semnat, între Tirrena Scavi și Universitatea Politehnică din Timișoara, un protocol care are în vedere angajarea viitorilor ingineri absolvenți ai Facultății de Construcții.

La finalul vizitei sale pe șantier, lui Ludovic Orban i s-a cerut demisia de către candidatul independent la președinția CJ Timiș, Cristian Brâncovan.

„Domnule prim-ministru, vă rugăm să vă opriți pe Calea Șagului să vedeți cum suportă cetățenii tiruri de 40 de tone care trec zi de zi, în timp ce asigurați finanțare pentru 12,5%. Execuția în momentul de față e de sub 10%. Nu e normal, vă comportați exact ca și Guvernul Dăncilă. Demisia! Demisia!”, a strigat de la megafon Brâncovan.

În contextul vizitei în vestul țării, Orban va participa și la evenimentul de semnare a contractelor de finanțare din fonduri europene pentru creșterea capacității de reacție a Spitalului Municipal la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea coronavirusului și dotarea centrelor sociale Inocențiu Klein și Sfântul Francisc în contextul crizei COVID-19. De asemenea, Ludovic Orban va participa la prezentarea Planului Național de Investiții și Relansare Economică în contextul noului Cadru financiar al UE 2021-2027.

Anterior, premierul a fost prezent în județul Caraș-Severin, unde a recepționat lucrările de asfaltare a unor străzi afectate de inundații, în localitatea Măureni. Localnicii l-au întâmpinat cu pâine și sare, însă premierul a dat mâna cu oficialii locali, apoi a plecat să inspecteze drumul asfaltat.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban i-a crescut cota lui Brian Filimon: „Domnul primar este un om de ispravă și îl felicit pentru ceea ce face”