Ludovic Orban i-a crescut cota lui Brian Filimon: „Domnul primar este un om de ispravă și îl felicit pentru ceea ce face”

Premierul Ludovic Orban s-a aflat astăzi pentru câteva ore în Caraș-Severin. De dimineață s-a întâlnit la Caransebeș cu candidații liberali pentru primăriile din zonă, la prânz a făcut același lucru cu candidații din zona Reșiței, după care, în drumul său spre Timișoara, prim-ministrul s-a oprit la Măureni, unde a fost întâmpinat cu pâine și sare. Alături de el, Marcel Vela și europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Dintr-un comunicat de presă al Ministerului Lucrărilor Publice am aflat că vizita premierului la Măureni s-a datorat faptului că astăzi s-a semnat recepția lucrărilor de refacere și modernizare a zece străzi afectate de calamități în comună. Investiția a fost realizată de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții (CNI), și a vizat reabilitarea a 8,93 km de drum – 5 străzi în satul Măureni (4 km) și 5 străzi în satul Șoșdea (4,93 km).

Finanțarea obiectivului de investiții s-a realizat în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), iar valoarea proiectului a fost de 11.317.416 lei.

Primarul Brian Filimon l-a „plimbat” pe Orban pe drumul ce leagă centrul de comună de Șoșdea, iar localnicii au ieșit la porți, ținându-se la distanță de oaspeții de la București. La capătul traseului propus de gazde, premierul a dat câteva declarații de presă.

Edilul comunei, Brian Filimon, a făcut un bilanț al mandatului său, proiecte care au schimbat în bine fața comunei, spunând că: „Tinerii se întorc din nou acasă și dacă se întorc au nevoie de o biserică, de un dispensar, de un asfalt, au nevoie de o bază sportivă, au nevoie de noi”.

Vești bune pentru țară chiar de la Măureni

Succint și la obiect a fost și premierul României: „Am ținut expres să vin aici, pentru că îl cunosc pe domnul primar care este un om de ispravă și îl felicit pentru ceea ce face. Investițiile duc la dezvoltare și, cum ziceau romanii, «drumul aduce viață». Am o veste să vă dau, o fac de la Măureni: Comisia Europeană a aprobat alocarea pentru România a sumei de 4,9 miliarde de euro pentru finanțarea măsurilor de susținere a angajaților și mediului de afaceri, măsuri active pentru locurile de muncă, șomaj tehnic și la toate celelalte categorii de cheltuieli care vin în sprijinul angajaților și companiilor care au ca obiectiv apărarea locurilor de muncă”.