Adrian Torma, despre alianţa cu Pro România: „Apreciez că domnul Novăcescu a ales cu demnitate să vadă că e nevoie de o generaţie nouă”

Unirea forțelor Stângii la Moldova Nouă în ideea de continuitate, cu ocazia alegerilor locale programate să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie, poate garanta bunăstarea orașului, un prim avantaj identificat de factorii implicați în pactul politic fiind experiența celor mai în vârstă în creionarea strategiilor de viitor a generațiilor tinere.

Întrucât zilele trecute Toni Novăcescu, vicepreședintele filialei Pro România din Moldova Nouă, vorbea despre unitate, dar și despre faptul că e de bun-simț ca ștafeta să fie predată celor tineri – în contextul concretizării alianței dintre formațiunea politică din care provine și Partidul Social Democrat, pact care implică susținerea candidaturii actualului edil pentru un nou mandat, acest lucru a fost văzut de primarul Adrian Torma drept un gest al demnității, hotărârea de a lupta din aceeași barcă pentru prosperitatea locului în care ambii politicieni au crescut și în care și-au desfășurat activitatea reprezentând o dovadă cât se poate de clară că interesul pentru soluționarea problemelor din oraș reprezintă o prioritate.

„Alianța dintre PSD și Pro România s-a putut concretiza inclusiv la Moldova Nouă. Am reușit să batem palma și să formăm o echipă care să câștige în septembrie 2020, asta pentru a da continuitate oraşului. Apreciez gestul domnului Novăcescu! Sunt foarte multe lucruri care ne unesc, ca de exemplu, faptul că amândoi, pe parcursul vieții, am locuit exclusiv în Moldova Nouă, acolo unde fiecare a luptat în forma lui, fie în mediul privat sau în domeniile în care am activat, pentru binele orașului. Ca în orice tip de relație, inclusiv în cea familială, nu întotdeauna există înțelegere. Am avut și neconcordanțe, dar astăzi pot să spun că formăm o echipă și că domnia sa a ales cu sinceritate, transparență și cu demnitate să vadă că e nevoie de o generație nouă, că e nevoie de tineri care să fie susținuți.”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Pe de altă parte, șeful administrației publice locale de la malul Dunării apreciază dovada de înțelepciune a reprezentantului Pro România în Clisura Dunării, cel care nu s-a angrenat în această luptă pentru a fi mai aproape de „borcanul cu miere”, atât de tentant pentru o bună parte a clasei politice:

„Aflat în prag de pensie, domnul Novăcescu dă dovadă de înțelepciune în raport cu alții, care mai vor să ciugulească ceva pe lângă alte beneficii care le-au fost acordate fie de către partid, fie de către statul român în timp. Cu toate acestea, fairplay-ul ul din sport mă obligă să accept situația și să le urez tuturor candidaților succes.”, a ținut să sublinieze edilul-șef al orașului din Clisura Dunării.