Mesajul USR-PLUS către Ludovic Orban și Nicolae Robu: „Retrageți sprijinul penalilor și pesediștilor care candidează pentru PNL!”

untitled design set 970x90 px

Ludovic Orban este pus față în față cu ultimele racolări din PNL Timiș! Dominic Fritz și Cristian Moș îi cer premierului și lui Nicolae Robu să retragă sprijinul acordat foștilor pesediști în cursa electorală, în special celor cu probleme penale.

Reprezentanții USR-PLUS le cer lui Ludovic Orban și Nicolae Robu să își îndrepte acțiunile acolo unde le stă semnătura. Fritz și Moș amintesc că ambii liberali au susținut inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice”, dar au primit cu brațele deschise primari cu dosare în partid. „Ar fi un semn de respect pentru cei 40.000 de timișoreni și timișeni care au semnat inițiativa Fără Penali, ca Ludovic Orban, șeful PNL să-i ceară lui Nicolae Robu să retragă de pe lista PNL pentru Consiliul Județean candidații cu condamnări penale. Mâine ar fi o zi perfectă pentru asta, pentru că Ludovic Orban vine la Timișoara. Domnilor Ludovic Orban și Nicolae Robu, ați semnat și domniile voastre inițiativa Fără Penali și este momentul să transmiteți cetățenilor României că semnăturile sunt un angajament real pentru o politică curată în România și nu încă un exercițiu de ipocrizie. Îi cerem, de asemenea, lui Ludovic Orban să-i solicite lui Nicolae Robu, șeful PNL Timiș, să retragă candidaturile foștilor primari PSD care vor reprezenta PNL la alegerile din 27 septembrie.”, au transmis Cristian Moș și Dominic Fritz.

Candidații la care Moș și Fritz fac referire sunt Claudiu Coman, primarul din Sânandrei, Gabriel Koller, primarul din Sacoșu Turcesc, Ioan Cesea, viceprimar în Criciova, Vasile Boșoschi, viceprimar în Remetea Mare și Iosif Minnich, viceprimar în Sânandrei. Useriștii întreabă cum îi pot explica președintelui Iohannis racolările și, în particular, declarațiile proaspătului liberal Ioan Lihoni. „În privința candidatului Ioan Lihoni pentru primăria Bethausen, cum îi explicați președintelui Klaus Iohannis că acest soldat al lui Dragnea, care a spus despre președintele României că nu este din aceeași rasă, va reprezenta PNL în județul Timiș? Președintele României a declarat, cât se poate de clar, că NU girează racolările de primari PSD. Ca să dovediți că nici dvs nu le girați și că veți respecta promisiunea pe care ați făcut-o că nu primiți pesediști, vă cerem să le retrageți candidatura din partea PNL!”, au mai declarat useriștii.

Apelul candidaților USR-PLUS se încheie prin urgentarea liberalilor să susțină candidați integri, nu persoanele apropiate fostului președinte PSD: „Un partid care respectă cetățenii le propune cei mai buni oameni pentru primării și consilii județene, integri și profesioniști, nu pe fidelii Liviu Dragnea, care era cât pe ce să deturneze România din drumul ei european, sau corupți. Domnule Orban, domnule Robu dovediți că sunteți un partid care prețuiește cetățenii, nu-i disprețuiește, prin fapte, nu prin vorbe și retrageți sprijinul penalilor și pesediștilor care candidează pentru PNL!”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/