Un milion de lei din bugetul local pentru cultele religioase din Timișoara. Cum se împart banii?

Consilierii locali au aprobat în ședință extraordinară direcționarea a 1 milion de lei din bugetul local către cultele religioase din Timișoara.

Primăria Timișoara va împărți banii astfel: cultul ortodox român – 300.000 lei, cultul romano-catolic – 300.000 lei și cultul mozaic – 400.000 lei.

Potrivit hotărârii adoptate de consilierii locali, cei 400.000 de lei direcționați către cultul mozaic vor fi folosiți pentru reabilitarea Sinagogii din Cetate, situată pe strada Mărășești nr. 6, în virtutea angajamentelor luate în perspectiva capitalei culturale europene.

Banii care merg spre cultul romano-catolic vor fi folosiți pentru lucrările de refacere a sistemului centralizat de încălzire la Biserica Millennium din Piața Romanilor nr. 2, cea mai mare biserică romano-catolică din Timișoara.

În hotărârea de consiliu este prevăzută și suma de 300.000 lei pentru cultul ortodox român, bani care vor fi utilizați pentru lucrări de reabilitare și extindere a imobilului administrativ de pe strada Mihai Eminescu nr. 6.