Planeta, în alertă! În Banat se iau măsuri de prevenire pentru infecția cu coronavirus

Lumea se teme de o nouă pandemie după ce în China, coronavirusul, o infecție nouă, a făcut deja victime și se transmite într-un ritm îngrijorător. Măsuri de prevenire a infecției cu noua maladie se iau deja și în România. Direcția de Sănătate Publică Timiș are deja un set de măsuri bine stabilit în acest sens.

Ultimele studii arată că un om infectat cu coronavirus transmite infecția la alte două sau trei persoane. De aceea, măsurile de prevenire sunt imperios necesare, și sunt important să fie aplicate în toate țările, chiar dacă România e departe de China. În general, cei care trebuie să se prezinte la medic sunt pacienții cu infecție respiratorie acută severă (SARI), ceea ce implică o febră de minimum 38 de grade, istoric de febră, tuse sau dispnee. Vizați sunt îndeosebi cei care au călătorit în Wuhan, Guangdong Sheng, Beijing Shi, Shanghai Shi, chiar și cu 14 zile înainte de debutul epidemiei.

De asemenea, o atenție sporită trebuie să aibă și personalul medical care a lucrat în zonele în care se acordă o asistență deosebită persoanelor cu SARI, dar și cei care prezintă evoluție clinică neobisnuită sau neașteptată, în special o deteriorare instalată brusc, în ciuda tratamentului corespunzător, chiar dacă a fost identificată o altă etiologie care explică pe deplin tabloul clinic. În plus, vizați de atenționare sunt și cei care înainte de a avea o infecție respiratorie, au avut contact cu un caz confirmat de infecție cu coronavirus, s-a aflat într-o unitate în care au existat cazuri de coronavirus sau care a avut contact direct cu animale.

Pacienții suspecți de infecție cu 2019-nCoV vor fi plasați separat de alți pacienți. Igiena mâinilor și căilor respiratorii este obligatorie, la fel ca și utilizarea echipamentului individual de protecție. Se recomandă puternic evitarea accidentelor prin înțepare sau tăiere, gestionarea în condiții de siguranță a deșeurilor, dar și dezinfectarea lenjeriei și a echipamentelor medicale. Este obligatori ca pacienții suspecți de infecție cu coronavirus să poarte măști . Pentru oamenii ajunși la spital, există și alte recomandări.  Cei internați și suspecți că sunt infectați cu coronavirus trebuie plasați singuri în salon, ori de câte ori se poate, în încăperi cu ventilație de 160 L pe secundă.

Dacă pacienții nu pot sta singuri în rezervă, se grupează împreună doar cei suspecți că au luat virusul 2019-nCoV, la distanță de minimum un metri. Personalul medical trebuie să folosească măștilor, ochelarilor de protecție / scut pentru față, halatelor impermeabile cu mâneci lungi și a mănușilor. Echipamentul medical utilizat de un pacient la altul trebuie neapărat dezinfectat. Mâinile contaminate nu trebuie să ajungă la ochi, nas și gură. Transportul pacienților se recomandă evitat, iar dacă e nevoie, să se utilizeze neapărat mască. De asemenea, se limitează numărul oamenilor care intră în contact cu persoanele suspecte că au luat coronavirusul.

Riscul ridicat de transmitere a coronavirusului există în cazul următoarelor proceduri: intubația traheală, ventilația neinvazivă, traheotomia, resuscitarea cardiopulmonară, ventilația manuală înainte de intubație și bronhoscopie. Conform Ministerului Sănătății, bolnavii cu coronavirus vor fi repartizați la spitalele de boli infecțioase din Iași, Timișoara, Cluj, Constanța, precum și în București, la INBI ”Matei Balș”și SCBIT ”Victor Babeș”). În toate aceste unități există achiziționate testele de diagnostic recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/