Senatul, bolnav din cauza „microbilor preistorici înghețați”?!

untitled design set 970x90 px

Senatorul PNL de Timiș l-a desființat pe Teodor Meleșcanu! Alina Gorghiu, propunerea PNL pentru șefia Senatului, cere demisia fostului ministru de Externe din funcția de șef al camerei superioare. Liberala acuză traseismul politic și cuvintele dure prin care Meleșcanu a defăimat Revoluția de la Timișoara.

Alina Gorghiu a declarat la Timișoara că singurul mod în care camera superioară a Parlamentului își mai poate salva din prestigiu este ca Teodor Meleșcanu să părăsească imediat funcția. Declarațiile vin în contextul în care Curtea Constituțională a României a declarat că numirea lui Meleșcanu la șefia Senatului a încălcat legea fundamentală. Liberala spune că social-democrații nu au respectat Constituția pentru câteva voturi promise de Meleșcanu, voturi care ar fi trebuit să mențină guvernul pesedist la putere. „Verdictul CCR a confirmat juridic că PSD a încălcat Constituția de dragul unui număr restrâns de voturi pe care domnul Meleșcanu a promis că le aduce. Doar prin plecarea domnului Meleșcanu putem evita o criză de imagine foarte urâtă la conducerea Senatului. Asta este realitatea practică a negocierilor pe care PSD-ul le face de foarte mult timp încoace”, a comunicat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL i-a făcut bilanțul activității politice lui Teodor Meleșcanu. Ea critică traseismul politic și modul în care a caracterizat Revoluția de la Timișoara în cadrul întâlnirilor diplomatice din 1989. „A dus la rang de artă traseismul politic, a făcut parte din regimul lui Ceaușescu ani de zile. Pentru că ne aflăm la Timișoara și pentru că sunt senator de Timiș, nu am cum să nu spun că este cel care, într-un mod cu totul de neînțeles, spunea la întâlnirile internaționale din decembrie ’89 că sunt doar zvonuri colportate în scopuri dușmănoase lucrurile care se întâmplau aici”, a comentat liberala.

Senatorul Alina Gorghiu este propunerea PNL pentru postul de șef al Senatului. Cu toate că PSD are de unul singur majoritate în Senat, Gorghiu rămâne încrezătoare în șansele partidelor de dreapta de a face o schimbare în camera superioară a Parlamentului după demisia lui Meleșcanu. „Sunt absolut convinsă că tot ce înseamnă microbi preistorici înghețați vor fi dați la o parte”, a încheiat senatorul de Timiș. Fostul ministru de Externe se dovedește a fi „greu de demis” și cere să îi fie prezentate argumentele înaintate către CCR care au dus la plasarea numirii sale în afara legii. În plus, Teodor Meleșcanu a anunțat că exclude o demisie până la publicarea în Monitorul Oficial a motivării judecătorilor CCR.

De-a lungul conferinței de presă de la Timișoara, colegii Alinei Gorghiu au prezentat-o pe aceasta drept „viitorul președinte al Senatului României”.

Ironiile liberalilor nu s-au rezumat doar la Teodor Meleșcanu. Rectorul universitar Marilen Pirtea l-a numit pe fostul ministru al Finanțelor un „Hugh Hefner al finanțelor”. Liberalul s-a arătat deranjat de atacurile lui Eugen Teodorovici la politicile implementate de actualul ministru, Florin Cîțu. „După ce PSD a avut un «Hagi al Finanțelor», în persoana domnului Văcăroiu, probabil acum are un «Hugh Hefner al Finanțelor», playboy-ul Teodorovici, care în ultima ieșire critica politica de finanțare a PNL prin Ministerul de Finanțe, prin domnul Cîțu, acuzând costuri exorbitante la care se împrumută statul român în acest moment”, a comentat Marilen Pirtea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/