Plan de atac împotriva câinilor de pe străzi. În Moldova Nouă li se pregătește ceva!

Numeroasele reclamații venite din partea locuitorilor din Moldova Nouă l-au făcut pe primarul Adrian Torma să reacționeze. Nu doar împotriva câinilor fără stăpân, ci și împotriva celor care au câini, dar îi lasă liber pe străzi.

Edilul din Moldova Nouă este decis să rezolve problema câinilor de pe străzi, însă numai cu sprijin de la cetățeni. Primarul i-a arătat cu degetul pe cei care au câini, însă în momentul în care aceștia fac pui, aleg să îi lase liberi pe străzi. „Câinii cu stăpân generează pui care pe viitor vor fi în teritoriu, pentru că foarte mulți au câini acasă, dar puii sunt aruncați în stradă. Și asta este o problemă pe care trebuie să știm să o gestionăm împreună. Și cetățenii care au câini acasă au anumite obligații. Ei nu au fost informați și, din această cauză, din luna martie o să începem o campanie de informare și o să am nevoie de ajutorul dumneavoastră”.

Pe de altă parte, Primăria Moldova Nouă va aloca bani din buget pentru a construi un adăpost cu aproximativ 150 de locuri. Adrian Torma atrage atenția că pentru construirea adăpostului va fi nevoie de circa 100.000 de lei, însă mai mulți bani vor fi necesari pentru întreținerea animalelor și a construcției. „Vor fi două tipuri de costuri: costul de construcție, care nu este foarte mare, în jur 100.000 de lei, dar vom avea costuri suplimentare pentru gestionare. Și aici va fi nevoie de oameni care să se ocupe de câini, pază, hrană și, din acest motiv, va trebui ca acel regulament să fie respectat. Nu ne mai aruncăm câinii în stradă. Câinele îl sterilizăm dacă nu vrem să ne creeze probleme de genul acesta”, susține edilul-șef.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul Torma face încă un apel la cetățeni și anume să fie atenți la transporturile de câini venite din localitățile apropiate. Acesta este de părere că, împreună cu Poliția Locală, oamenii pot face front comun astfel încât activitățile de acest gen să fie stopate. „Va trebui, împreună cu Poliția Locală și dumneavoastră, cetățenii, să fim foarte atenți la cei care vin de pe sate și abandonează câini la nivel de oraș. Asta este iarăși o mare problemă. Noi vom construi acest adăpost, vom găsi resurse, dar dacă nu vom ști să gestionăm câinii, vom ajunge ca adăpostul, care va avea în jur de 150 de locuri, să ajungă la limita maximă. În ritmul acesta ne vor genera costuri pe care am putea să le investim în altceva”.

Nu în ultimul rând, toți cei au posibilitatea să aloce bani pentru câinii din adăpost vor avea la dispoziție un cont bancar. Administrația locală manifestă deschidere față de toți cei care doresc să doneze hrană pentru câinii din adăpost, iar orice intenție de a adopta animalele vor fi susținute, promite primarul Adrian Torma.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/