NEWS ALERT. Mega acțiune DIICOT în Caraș-Severin! 80 de persoane ridicate într-un dosar de trafic internațional de droguri de mare risc!

Procurorii de la Combaterea Criminalității Organizate efectuează un număr 68 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Timiş, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 58 de suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc şi trafic internațional de droguri de risc și de mare risc!

Organele de cercetare penală au informații potrivit cărora, începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara.

„S-a constatat că suspecţii acţionau în mod precaut, comercializând droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urmau să se efectueze tranzacţiile. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, acționând în condiţii care să nu permită deconspirarea lor”, informează DIICOT.

Pe baza investigaţiilor efectuate s-a stabilit că, în activitatea de procurare şi comercializare a drogurilor, inculpaţii erau stratificați pe mai multe niveluri. Primul nivel era format din furnizori care deţineau cantităţi mari de droguri, procurate constant din culturi proprii, amenajate pe raza a mai multor localități limitrofe de pe raza municipiului Timișoara sau cumpărate din străinătate şi introduse în ţară pe la punctele de trecere a frontierei.

„În aceeaşi cauză, în cursul lunii decembrie 2016, suspecții M.I.M. şi M.M.C. au fost surprinşi în timp ce introduceau în ţară o cantitate mare de droguri de mare risc (1 kg. amfetamină şi peste 1.000 pastile ecstasy), pe care le achiziționaseră anterior din Olanda”, dezvăluie procurorii.

Achiziționarea drogurilor se făcea și de pe diverse site-uri de profil care funcționează în Darknet. Livrarea coletelor ce conţin droguri se făcea prin servicii de curierat. „Astfel, în perioada octombrie 2016 – ianuarie 2017, au fost ridicate un număr de şase colete conţinând droguri de mare risc, avându-l ca destinatar pe suspectul B.B., arată DIICOT.

Nivelul al doilea era format din dealerii intermediari, cu rol preponderent de a intermedia tranzacțiile între suspecţii de pe nivelurile 1 şi 3, scop în care achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal către dealerii de la nivelul inferior, dar şi unui cerc propriu de clienţi. Nivelul al treilea era format din dealerii stradali care achiziţionau cantităţi de droguri de la suspecţii de la primele două niveluri, pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse în vederea audierii un număr de 80 de persoane.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/