Planuri mari pentru iarna viitoare! Primarul Torma trage rablele pe dreapta!

explo 1000x200

Nici nu a trecut iarna, că primarul Adrian Torma își face deja planuri pentru următorul sezon rece. Deszăpezirea din acest an i-a lăsat un gust amar, așa că edilul orașului de la malul Dunării este decis să acționeze ca la carte iarna viitoare.

Primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, recunoaște că în această iarnă deszăpezirea a lăsat de dorit, însă arată cu degetul spre fosta administrație, care s-a mulțumit să acționeze cu utilaje vechi de zeci de ani. Multe dintre acestea nici nu au pornit din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Așa că edilul este decis să ia măsuri. Are în plan achiziționarea de utilaje noi, astfel încât administrația locală să fie pregătită în următorul sezon rece.

„Este o constatare reală. Eu sunt nemulțumit de modul cum am reușit să gestionăm noi, aparatul de specialitate al Primăriei, deszăpezirea. În afară de un tractor cu o lamă, care este mai nou, de circa 4 ani de zile, în rest, toate utilajele noastre ar trebui să fie casate, nefuncționale. Unul dintre primii pași pe care i-am învățat după această iarnă este că, pe durata acestui an, trebuie să alocăm, prin bugetul local, sume consistente pentru a ne dota cu cel puțin încă un tractor, cu remorci și cu tot felul de utilaje necesare iernii, deszăpezirii și, de ce nu, și verii, pentru că, în urmă cu 8-9 ani, Moldova Nouă avea și o mașină de spălat pe jos. Toate acestea sunt în planul de achiziții, pe care sper să îl avem alocat și publicat prin bugetul orașului Moldova Nouă”, afirmă primarul Adrian Torma.

Edilul-șef al orașului de pe Clisură ia în calcul și varianta leasingului pentru a putea utiliza astfel utilaje noi și performante. „Avem și varianta să contractăm prin leasing pentru a avea utilaje bune, utilaje noi de care să putem fi siguri că sunt funcționale pentru că, spre exemplu, într-una dintre zile, când au fost -20 de grade Celsius, nici unul dintre utilajele vechi nu a mai pornit. Nu erau construite să funcționeze și vechimea lor nu le mai permite să funcționeze ca acum 30 de ani, când erau noi. Pot să dau vina, în acest an, pe situația moștenită, dar de la anul nu mai pot da vina și trebuie să ne dotăm pentru ca dumneavoastră și nouă, tuturor, să ne putem oferi condiții onorabile de a circula și pe timpul iernii”, este mesajul primarului Torma.

banner 970 x 250