Peste 2.700 de medici, medici dentiști și farmaciști, în cursa pentru obținerea titlului de specialist! Zeci de candidați vor susține proba la Timișoara

Peste 2.700 de medici, medici dentiști și farmaciști vor susține anul acesta examenul pentru obținerea titlului de specialist. Ministerul Sănătății a publicat arondarea candidaților pe specialități și centre universitare de examen. Proba va avea loc și în Centrul Universitar Timișoara, unde se vor prezenta peste 50 de candidați.

Câte 10 candidați s-au înscris pentru specialitățile Pediatrie și Radiologie-Imagistică Medicală, iar următoarea pe listă se află Cardiologia, cu nouă candidați. Ministerul Sănătății a aprobat și posturi în Timișoara, atât la Spitalul Județean, cât și la SAJ Timiș. Pentru Medicină de Familie s-au înscris patru persoane, pentru Endocrinologie, Epidemiologie și Ortopedie-Traumatologie – câte două, iar la restul specialităților – câte un singur candidat.

Procesul de arondare ține cont de criteriul pregătirii de minimum șase luni din stagiul de bază al specialității, efectuată în centrul universitar, respectiv de criteriul existenței unui număr de cel puțin trei candidați pe specialitate și centru universitar.

„În situația în care, pentru anumite specialități a existat câte un singur candidat pe centru universitar, în mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivității evaluării, candidații au fost rearondați centrelor universitare învecinate, astfel încât să existe minimum trei candidați pe specialitate, ținând cont totodată și de pe criteriul distanței minime, care să implice costuri cât mai reduse pentru candidați, în cazul deplasării sau pe baza celei de-a doua opțiuni a candidatului, acolo unde această opțiune a fost făcută.”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pentru specialitatea Medicina de Urgenţă, examenul se va desfăşura numai în centrele universitare din Bucureşti și Târgu Mureş.

Anul acesta, calendarul de examene și concursuri al Ministerului Sănătății a fost modificat și adaptat condițiilor epidemiologice. Astfel, examenul de obținere a titlului de specialist a fost amânat cu o lună. Sesiunea pentru obținerea titlului de specialist va avea loc în perioada 23 septembrie-24 octombrie.

upt 1000x100