Pedepsită de profesorul penal că s-a exprimat liber! Ileana Rotaru, „investigată” în Comisia de etică a UEMR!

explo 1000x200

Scrisoarea deschisă care a făcut ocolul internetului, semnată și asumată de Ileana Rotaru, cadru didactic la UEMR, a stârnit multe controverse în cadrul universității. Mai mult decât atât, pentru că a avut curajul să se exprime liber, a fost înștiințată printr-o sesizare că este „investigată”.

Potrivit informării pe care aceasta a primit-o, „se solicită efectuarea de investigații datorită faptului că prin redactarea de către dvs. și transmiterea presei spre publicare a Scrisorii deschise, în data de 14.10.2015, au fost încălcate următoarele valori și norme etice universitare, așa cum au fost acestea formulate în Codul de etică și deontologie profesională al Universității Eftimie Murgu din Reșița“.

Care au fost articolele încălcate, mai puțin important! Asta, dacă ne raportăm la faptul că, odată deschis, documentul are pe el numele președintelui Senatului, prof. univ. dr. Marian Mihăilă, și luna noiembrie a anului 2012. În același an, dar cu câteva luni mai devreme, Direcția Națională Anticorupție se ocupa serios de problemele penale ale acestuia, pentru care justiția l-a și condamnat cu suspendare (NR: în dosarul Moldomin).

CITEȘTE ȘI: Şpaga pentru trucarea procesului Moldomin, pe filiera Chişărău – Mihăilă – Şerban, înseamnă noi condamnări!

VEZI aici Codul de etică al UEMR!

În ciuda acestor fapte, Mihăilă a ocupat în continuare funcții înalte în UEMR, pentru serviciile prestate în cadrul universității reșițene acesta primind un salariu lunar de aproximativ 10.000 de lei.

Comisia de etică, însă, nu s-a autosesizat în cazul acestuia, Marian Mihăilă prezentându-și demisia din funcția de președinte al Senatului după scandalul de corupție din vară. Mai mult decât atât, mita și avansurile sexuale nu au impresionat pe niciunul dintre membrii Comisiei, lucrurile mergând strună ani la rând în universitate și în pseudofacultatea de drept de la Reșița.

„Simt că îmi este încălcat dreptul la liberă exprimare, drept prevăzut în Constituția României. Ceea ce nu înțeleg este de ce Comisia nu s-a autosesizat în alte cazuri, ci doar în al meu, a precizat Ileana Rotaru.

Data de 26 octombrie a fost data limită până la care profesoara a putut să le prezinte celor care o pot sancționa o poziție în scris cu privire la atitudinea sa „obraznică”.

 

Comments

  1. Curriculum Vitae says:

    Oana,uita-te la titlu,Roratu sau ROTARU?De fapt se zice Benejariu, sau Bejenariu?Superficialitate ,lipsa de respect fata de cititori, neglijenta…indiferent ce este, e GRAV!

  2. Luci says:

    Nu da cu bata, domnule/doamna. Sunt lucruri care se intampla si nu presupun nici superficialitatea autorului si nici lipsa de respect fara de cititori, samd. O zi buna!

  3. andy says:

    Deci dna Rotari e penala si nu escrocul Mihaila. “Doamna” Frunzaverde, aici e stilul dvs de lucratura, dupa metodele invatate la scoala vietii. Vedeti ca ospiciul de la Gataia e aproape.