Au renunțat la greva generală! Fuziunea cu Universitatea de Vest nu mai e așa sigură!

Situația Universității „Eftimie Murgu” din Reșița rămâne incertă, pentru că fuziunea cu UVT este contestată în instanță și amânată de alegerile organizate pentru desemnarea noii conduceri a universității de pe Bega, dar și pentru că miliardele promise a ajunge la Reșița în această iarnă nu ar rezolva decât pentru moment situația falimentară!

 

Rectorul Doina Frunzăverde și președintele Sindicatului FIRES, Cristian Rudolf, au anunțat ieri intrarea în grevă generală a profesorilor și a celorlalți angajați de la „Eftimie Murgu”. Tot ieri, oficialii universității reșițene s-au răzgândit. Nu mai intră în nicio grevă. Principalul motiv pentru care ar fi renunțat la protest ar fi legat de cele 23 de miliarde de lei vechi promise universității în cel mai scurt timp. Asta ar însemna că, până la finalul anului, fondul de salarii ar fi asigurat, fără să fie nevoie de vreo reducere salarială, care oricum a fost respinsă.

Conducerea UEM e mai interesată în acest moment de fuziunea prin absorbție cu UVT, ceea ce ar reprezenta în opinia acesteia, dar nu numai, singura variantă pentru ca Reșița să rămână pe harta orașelor cu facultăți. „Din partea UEMR, pașii spre fuziunea cu UVT au fost făcuți, întrucât aceasta a avansat UVT săptămâna trecută solicitările cu privire la protocolul de fuziune şi aşteaptă în prezent punctul de vedere al echipei de negociere a UVT. Din păcate, desfăşurarea alegerilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere şi desemnarea membrilor din structurile de conducere ale Universităţii de Vest din Timişoara pot întârzia într-o bună măsură procesul de definitivare a protocolului de fuziune”, se precizează într-un comunicat de presă.

Lucrurile se pot complica însă și mai tare, deoarece la Tribunalul Caraș-Severin, la Secția de Contencios Administrativ, profesorul Eugen Răduca solicită anularea actului prin care UEMR își dă acordul să fuzioneze cu UVT.

Comments

 1. Adrian says:

  Ce rost mai are aceasta facultate in Resita.
  Cine chiar vrea sa faca facultate merge la Timisoara.
  Aici au facut facultate doar cei care voiau o hartie la mana ca sa-si pastreze posturile pe care le aveau cu pile.
  Acum, ca aproape nu mai exista UCMR (care angaja absolventi de la subingineri), cine-i mai angajeaza pe cei de la Resita? Nimeni.
  Deci aceasta facultate nu-si mai are rostul in Resita.
  Poate doar ca sa nu ramana unii fara loc de munca.