Şpaga pentru trucarea procesului Moldomin, pe filiera Chişărău – Mihăilă – Şerban, înseamnă noi condamnări!

Sârbii care l-au mituit pe fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, prin intermediul directorului Moldomin, Iacob Chişărău, şi al preşedintelui Senatului Universităţii ,,Eftimie Murgu” din Reşiţa, Marian Mihăilă, sunt de negăsit, dar cu toate acestea au fost trimişi în judecată de DNA!

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în lipsă, a inculpaților Aleksandar Andrejevic şi Dimitrije Aksentijevic, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Cei doi au încercat să aranjeze două procese la Curtea de Apel Timişoara pentru ca Mineco AG să pună mâna pe întreprinderea minieră din Clisura Dunării.
În cursul lunilor februarie – martie 2012, cei doi sârbi, prin intermediul lui Iacob Chișărău și Adrian Dan Rus, au oferit judecătorului Cătălin Șerban, la acel moment vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, suma de 60.000 euro, pentru a cumpăra influența pe care acesta din urmă lăsase să se creadă că o are asupra unor magistrați ce aveau spre soluționare două dosare, ambele aflate în faza recursului pe rolul Curții de Apel Timișoara, respectiv pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate. „La data de 14 martie 2012, cei doi inculpați, prin intermediul lui Ioan Marian Mihăilă, Iacob Chișărău și Mihaela Ramona Șerban, i-au dat magistratului suma de 50.000 euro, bani ce au fost găsiți la aceeași dată în cabinetul notarial al acesteia din urmă, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare”, a precizat DNA.
Soţii Şerban, Rus, Mihăilă și Chișărău au fost deja judecaţi, toți fiind condamnați definitiv la pedepse cuprinse între 2 ani închisoare cu suspendare și 5 ani închisoare cu executare. Dosarul sârbilor a fost trimis spre judecare Tribunalului București, condamanrea inculpaţilor fiind uşor de anticipat în condiţiile în care toţi ceilalţi implicaţi au fost condamnaţi.

banner 1000 x 100 hd