Patronul firmei Miruna a fost pus în libertate

Tribunalul Mureș a luat o decizie în ce privește propunerea procurorului de arestare preventivă a celor acuzați că au fraudat statul român cu suma de 6 milioane de euro.

Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism față de inculpatul Marinică Belei. Aceeași decizie a fost luată și față de celelalte persoane, care administrau firme și, împreună cu funcționarii bancari, ar fi găsit o soluție prin care să evite plata taxelor și a impozitelor către statul român mai mulți ani la rând.

CITEȘTE ȘI: Marin Belei, propus pentru arestare preventivă. Deocamdată este liber, din cauza neglijenței procurorului de caz!

Potrivit procurorilor DIICOT, numai paguba produsă în 2013 se ridică la 6 milioane de euro, practica abordată de șefii de firme având o vechime de cinci ani.

În ce-i privește pe funcționarii bancari, trei dintre aceștia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, ceilalți șapte având interdicția de a părăsi țara.

Au început audierile celor care i-au asigurat pe oamenii de afaceri că pot fenta statul!

Om de afaceri local a fost vizat de acțiunea DIICOT pentru că a fentat statul!

În cauză, există posibilitatea exercitării recursului.