Patronul firmei Miruna este unul dintre cei 8 administratori de firme acuzați de procurorii DIICOT că ar fi fentat statul român, împreună cu firma BCR Asigurări de Viață.
La Tribunalul Mureș se vor prezenta astăzi, încă o data, cele 18 persoane implicate în dosarul evaziunii fiscale, prin care statul român ar fi fost păgubit cu 6 milioane de euro. Asta după ce, în cursul zilei de ieri, magistrații i-au lăsat pe toți acasă, pe motiv că procurorul nu și-a făcut bine treaba. Prin urmare, cauza a fost amânată pentru astăzi, însă ordonața de reținere pentru 24 de ore dată inițial a expirat. Așa se explică informațiile lansate ieri de angajații Miruna, potrivit cărora administratorul firmei, Marin Belei, nu ar avea nicio vină în acest dosar.
„Instanța a constatat că lipsesc înscrisuri din dosarul de urmărire penală, motiv pentru care a fixat termen în continuare pentru data de 12.07.2013, ora 12.00, punându-i-se în vedere procurorului să depună înscrisurile lipsă de la dosar”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Mureș.
Așa cum www.expressdebanat.ro a relatat în cursul zilei de ieri, sunt cercetați 10 funcționari bancari și 8 administratori de firme, în două dosare diferite. Toți sunt propuși pentru arestare preventivă.
CITEȘTE ȘI: Au început audierile celor care i-au asigurat pe oamenii de afaceri că pot fenta statul!
Un om de afaceri local a fost vizat de acțiunea DIICOT pentru că a fentat statul!
Ce explicații dau procurorii DIICOT
„Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea că modul de operare este unul inedit, constând în acordarea disimulată a unei părţi din drepturile salariale lunare, iniţial prin încheierea de către angajator a unei poliţe formale de asigurare de viaţă colectivă cu operatorul de asigurări, achitarea contravalorii poliţelor de asigurare de către angajator, respectiv a primelor lunare aferente clauzei EB (economisire-beneficii), urmate imediat, în cursul aceleiaşi zile sau în ziua următoare, de «răscumpărarea clauzei suplimentare» şi, implicit, plata cuantumului primelor de asigurare de către asigurator direct în conturile angajaţilor – beneficiarii de fapt ai respectivelor contracte de asigurare, care primeau aceste plăţi ca fiind parte din veniturile salariale”, se arată în comunicatul de presă transmis de DIICOT.