Bestia de la Gârlişte, puşcărie pe viaţă!

Iancu Măran, bărbatul care a omorât o tânără din Oraviţa şi a încercat să o ucidă pe sora acesteia, are toate şansele să nu mai vadă lumina zilei în libertate.

Arestat preventiv şi judecat în 2002 pentru o crimă odioasă, bărbatul de 35 de ani din Gârlişte a scăpat la acea vreme din cauza unor erori făcute de organele de anchetă. În toamna anului trecut a lovit din nou, şocând întreaga comunitate. A ucis cu sânge rece o fată de 14 ani şi, dacă nu ar fi leşinat, aceeaşi soartă ar fi avut-o şi sora ei mai mare. Tribunalul Caraş-Severin i-a aplicat una dintre cele mai mari pedepse date vreodată de instanţele din Caraş-Severin: 25 de ani de închisoare! Iancu Măran a fost găsit vinovat pentru trei infracţiuni: omor deosebit de grav, tentativă de omor şi lipsire de libertate. În plus, a fost obligat la plata a 40.000 de euro, daune morale către mama victimei.

Atât criminalul, cât şi Parchetul au făcut apel, calea de atac soluţionându-se în această săptămână la Curtea de Apel Timişoara, cu o sentinţă mult mai aspră. ,,Instanţa respinge apelul inculpatului ca nefondat. Admite apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Modifică pedeapsa pentru omor calificat în detenţiune pe viaţă”, se arată în încheierea Curţii de Apel. Măran poate ajunge din nou în faţa instanţei supreme, la fel cum s-a întâmplat în 2002, când a fost achitat, dar acum lucrurile stau cu totul altfel şi e foarte probabil ca pentru tot restul vieţii să rămână în puşcărie.