Pârtieee! Consiliul Județean Timiș fuge de pe Semenic! Hurduzeu se pregătește de negocieri

Consiliul Județean Timiș nu mai vrea să aibă de-a face cu turismul de pe Muntele Semenic, așa că vinde acțiunile deținute în cadrul SC Schilift SRL. Discuții în acest sens au existat și la începutul anului trecut, iar acum ele devin oficiale. Așa că aleșii județeni din Caraș-Severin se pregătesc de negocieri.

La mijlocul lunii decembrie 2018, Consiliul Județean Timiș anunța oficial printr-o adresă că vrea să renunțe la acțiunile pe care le deține în cadrul SC Schilift SRL, societate în care a activat alături de Consiliul Județean Caraș-Severin și Consiliul Local Văliug mai bine de 10 ani și care are în administrare pârtia Uriași de pe Semenic. După ce a investit 770.000 de lei în amenajarea și montarea teleschiului, Consiliul Județean Timiș vrea să se retragă, iar legea spune că primii care trebuie întrebați dacă vor să cumpere acțiunile sunt asociații.

În ședința ordinară de joi, aleșii din Caraș-Severin au căzut de acord să înceapă analizarea propunerii de a prelua acțiunile județului vecin. Nu este exclus însă ca „ciolanul” de la Timiș să fie împărțit între Consiliul Județean Caraș-Severin și Consiliul Local Văliug, spune președintele Silviu Hurduzeu. „Știu, pentru că am discutat cu primarul comunei Văliug, că și Primăria Comunei Văliug ar fi interesată să achiziționeze o parte din acele acțiuni”.

La această oră, Consiliul Județean Caraș-Severin are un aport la capitalul social de 37,7613%, Consiliul Local Văliug – 33,2641%, iar Consiliul Județean Timiș – 28,9744%.

Consiliul Județean Caraș-Severin se pregătește deja de negocieri. „În ședința următoare vom constitui o comisie la nivelul Consiliului Județean ca for legislativ care să discute cu colegii de la Consiliul Județean Timiș condițiile vânzării acestor acțiuni. Evident că până atunci vom face o analiză la nivelul societății să vedem exact de ce sumă de bani e vorba, de investiția pe care Consiliul Județean Timiș a făcut-o, de amortizare a acelor investiții, să vedem exact cam care ar fi valoarea reală a acestor acțiuni și bineînțeles că va fi probabil o negociere”, explică președintele Palatului Administrativ, Silviu Hurduzeu.

O părere în sensul cumpărării acțiunilor de la CJ Timiș a exprimat și liberalul Jaro Marsalic în plenul ședinței de joi. „Este datoria Consiliului Județean Caraș-Severin să preia, pentru că e vorba de stațiunea Semenic. Pe vremuri, când s-a înființat noua pârtie și toată instalația respectivă, Carașul și Văliugul au fost obligați să apeleze la Consiliul Județean Timiș pentru că investiția a fost destul de mare și Carașul singur nu a putut să facă față. Doar sper că, dacă preluăm, o să fie și rentabil să plătim administratorul, că din câte înțeleg de 3 ani de zile nu prea funcționează teleschiul respectiv”.

SC Schilift SRL este o societate controversată, căreia mulți nu i-au văzut utilitatea. Nici măcar președintele Consiliului Județean Timiș, care dădea semne de retragere de aproape un an. „Eu nu prea am înțeles niciodată rolul acestei societăți, n-am înțeles de ce CJ Timiș să investească în Caraș-Severin. Eu le-am făcut ofertă Consiliului Județean Caraș-Severin să ne cumpere acțiunile la această societate”, declara Călin Dobra în luna februarie a anului trecut.

De cealaltă parte, reprezentantul CJ Caraș-Severin în Consiliul de Administrație al SC Schilift SRL, pesedistul Ioan Crina, s-a plâns de mai multe ori de neimplicarea forului timișean.

CITEȘTE ȘI:

Crina ştie de ce nu merge treaba! „Sunt atât de mulți proști în județul ăsta, că nu mai poți face nimic!”

Cea mai mare pârtie de pe Semenic stă nefolosită! Primăria Văliug, prinsă la mijloc între interesele CJ Caraş-Severin şi CJ Timiş!