Cea mai mare pârtie de pe Semenic stă nefolosită! Primăria Văliug, prinsă la mijloc între interesele CJ Caraş-Severin şi CJ Timiş!

explo 1000x200

Pârtia „Uriași” de pe Semenic, cea mai mare pârtie de schi de pe vârful muntelui, cu o lungime de 1200 de metri, stă nefolosită de ani buni din cauza autorităților ce o administrează.

Societatea Schilift SRL este cea care administrează pârtia, având ca asociați Consiliul Local Văliug, Consiliul Județean Timiș și Consiliul Județean Caraș-Severin. Deși zăpadă a fost anii aceștia pe munte, pârtia nu a putut fi practicabilă deoarece, potrivit primarului Sorin Blaga, este nevoie de un ratrack care să niveleze zăpada pe pârtie. Deși este ultimul dintre asociați, Consiliul Județean Caraș-Severin, cred consilierii liberali, blochează funcționarea societății, ba chiar sunt acuzați că ar urmări ca reprezentantul CJ Caraș-Severin, Ioan Crina, „ar vrea să o ia și să și-o pună sub fund”.

Situația a inflamat la maximum ședința de Consiliu Județean de astăzi, fiind principalul element de dispute între grupul liberal, care-l are lider pe Ioan Cojocariu, și grupul PSD, pentru care au vorbit președintele Silviu Hurduzeu, vicepreședintele Florin Nedelcea și liderul de grup Ioan Crina.

Cel din urmă este și reprezentantul Consiliului Județean Caraș-Severin în Consiliul de Administrație al societății Schilift. Acesta a explicat că a încercat o Adunare Generală a Asociaților, iar „cei din Timiș nu au venit”. Crina s-a mai plâns că societatea avea 3 administratori și un director general, că fostul director general și-a dat demisia și că nu s-a putut numi unul nou pentru că, la Registrul Comerțului, se cerea și semnătura administratorului desemnat de CJ Timiș, căci hotărârile se iau cu majoritate absolută. „Nu am observat din partea Consiliului Județean Timiș că sunt hotărâți să facă ceva”, a explicat Crina. Acesta a mai spus că nu are nimeni intenția să scoată pe cineva din joc, dar toți trebuie să se decidă dacă merg mai departe în acest proiect sau se dau la o parte.

Crina a fost contrazis de Cojocariu, care spune că a fost sunat de Sorin Blaga, primarul din Văliug, care spune că nu este corect să se schimbe statutul societății, iar deciziile să se poată lua cu majoritate simplă, arătând că atât Consiliul Local Văliug, cât și Consiliul Județean Timiș sunt nemulțumiți de această schimbare a actului constitutiv și statutului societății Schilift.

A urmat vicepreședintele Flavius Nedelcea, care spune că s-au făcut demersuri și că nu înțelege nemulțumirea primarului Blaga, care a fost mereu consultat. „În luna mai am fost personal la CJ Timiș și ne-au spus că se mai gândesc. În septembrie am făcut o convocare, dar ei nu au dorit să participe… Abia în octombrie au dat o hotărâre prin care au numit un reprezentant”, a arătat Nedelcea. Și Silviu Hurduzeu susținea că îl miră supărarea lui Sorin Blaga și că ei sunt convinși că Primăria Văliug ar fi de acord cu modificarea respectivă, fapt pentru care el personal va vota împotrivă.

Contactat telefonic, primarul Sorin Blaga ne-a declarat că nu este mulțumit de felul în care se încearcă să se rezolve situația și, mai ales, pentru că nu a fost invitată și Primăria Văliug la ședință. Pârtia este nefuncțională de atâția ani, deși are schilift montat și a fost amenajată, pentru că este nevoie de un ratrack pentru amenajarea pârtiei, chiar și la mâna a doua, utilaj pentru care e nevoie de 15-16.000 de euro. Blaga spune că nu ar fi corect să fie scos CJ Timiș din ecuație, pentru că acesta a plătit toată manopera pentru operaționalizarea pârtiei, dar și pentru că au un buget de investiții incomparabil cu al vecinilor din Caraș-Severin. Blaga spune că în acest proiect au intrat miliarde, dar că pârtia nu a adus nici un leu, tocmai din această cauză.

Și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, îi contrazice, în parte, pe colegii săi din Caraș-Severin. „Eu nu prea am înțeles niciodată rolul acestei societăți, n-am înțeles de ce CJ Timiș să investească în Caraș-Severin. Eu le-am făcut ofertă Consiliului Județean Caraș-Severin să ne cumpere acțiunile la această societate”, ne-a declarat acesta.

Deci, până la urmă, CJ Timiș vrea singur să iasă din această asociere, desigur cu recuperarea sumei investite. Cât privește toată cearta din plenul forului județean de astăzi, ea nu a fost altceva decât o dovadă concretă de lipsă de comunicare.