Părinții, întrebați dacă își vaccinează sau nu copiii!

international pupils wearing medical masks and talking

Ministerul Sănătății a validat chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor minori. Documentul va fi pus la dispoziția părinților, după care va fi diseminat de Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratelor școlare.

Începând de azi, părinții își pot exprima intenția în privința vaccinării elevilor, prin completarea unui chestionar, care le va fi pus la dispoziție, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Completarea chestionarului nu este obligatorie și nici nu constituie obligație de vaccinare, se mai precizează în documentul remis redacției de ISJ Caraș-Severin.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ va transmite, ulterior, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului.

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli, mai precizează sursa citată. Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

 

upt 1000x100