Bă, dar voi nu mai aveți limite?

Ce își face omul cu mâna lui (a nu se confunda cu „a și-o face cu mâna lui”) se numește lucru manual. Ceva în genul: cioplește cu barda un lemn, croșetează cu iglița un mileu, sau împletește fotolii din nuiele. Aflați la guvernare, liberalii lui Câțu, Orban și Iohannis nu fac excepție de la regulă. Atât cât se pricep și cât îi duce capul. De bunăseamă le lipsește o doagă, că altă explicație nu există pentru congresul pe care îl țin mâine la București. Că, vorba lu’ Ciolacu, în timp ce virusul bagă țara în carantină, magazinele și birturile se culcă, pardon, se închid în același timp cu găinile, iar în spitale a reînceput numărătoarea morților, tripleta de aur din fruntea bucatelor românești îi bagă pe liberali congres.

Bă, voi sunteți cu toate la cap? Cum să aduci, bă, 5.000 de oameni în același loc, în care covidul ăsta s-o făcut al dracului din cale afară? Ce om sănătos de la brâu în sus poate să gândească în halul ăsta? Să-i spuneți lui Mutu că ați luat toate măsurile de prevenție cerute de lege, că nimeni nu vă crede. Repet, bă voi, tripleta de aur de la gala umorului politic românesc, n-aveți minte nici să treceți drumul, darămite să luați hotărâri corecte. Noroc că aveți șoferi la scară că altfel ar fi vai de curul vostru. Cum, bă, bagi 5.000 de oameni în sala aia, și voi nu lăsați copiii să-și însoțească părinții la cofetărie sau cinematograf decât cu certificat verde? Păi voi sunteți normali la cap? Unde dracu ați mai văzut asta în Europa sau pe unde umblați? Unde? Puteți să-mi spuneți care alt guvern sau președinte de țară ar face ca voi?

Și matale, nenea prefectul de Capitală, ce urmărești acolo? Mioarele baciului Bucur sau incidența la mia de locuitori? Ascultă la mine, dacă azi, e de 3,3, peste o săptămână o să sară nu la șase, ci la 10 la mia de locuitori. Atunci să vă văd cu ce-or să mai zică Cîțu și Orban al vostru.

Bă, cum să vă spun, ca să mă înțelegeți corect, pagubă-n ciuperci că vă dați covidul unul, altuia. Nu asta e problema, ci faptul că voi nu mai aveți limite de când v-ați văzut la borcanul cu miere și cutia cu rahat. Vă doare la bască de legile pe care tot voi le-ați pritocit, ca să nu mai spun de noi, pulimea, care niciodată nu știe cum să voteze ca să-i fie și ei bine.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/