Fără copaci mutilați la Timișoara. Muncitorii iau lecții gratuite privind toaletarea corectă

copaci

Angajații celor trei firme care se ocupă de întreținerea parcurilor și spațiilor verzi din Timișoara iau lecții gratuite de la peisagiști, în această perioadă, cu privire la toaletarea corectă a arborilor. De asemenea, participanții la cursuri învață și cum se tomografiază copacii bătrâni.

Un curs de arboricultură urbană este organizat în premieră în capitala Banatului. Primăria Timișoara informează că iau lecții gratuite funcționari din cadrul Direcției Infrastructură Verde a instituției, precum și angajați ai celor trei firme care se ocupă de întreținerea parcurilor și spațiilor verzi din oraș. Aceștia învață, în perioada 21 – 24 septembrie, cum se gestionează corect arborii în spațiul urban, cum se tomografiază copacii bătrâni și cum pot fi detectați anumiți factori de stres care afectează sănătatea acestora.

Evenimentul face parte dintr-o campanie de creștere a calității spațiilor verzi din țară, lansată de Asociația Peisagiștilor din România (AsoP), în parteneriat cu Enel.

Evenimentul de la Timișoara va cuprinde elemente teoretice și practice, urmând ca participanții să fie instruiți cu privire la folosirea Registrului Verde și să descopere exemple de bună practică în acest sens. Mai mult, Cursul de Arboricultură Urbană va avea în structura sa o componentă extrem de importantă pentru crearea unor orașe durabile, respectiv tomografierea arborilor veterani. Acest proces non-invaziv este esențial pentru menținerea unui mediu sigur și sănătos, echipamentele folosite având capacitatea de a analiza structura arborelui și de a observa cât de afectată este rezistență sa. Totodată, în timpul cursului vor fi realizate și intervenții de tăiere în coronamentele unor arbori cu poziționări diferite în cadrul infrastructuri verzi, acestea urmând să se desfășoare alături de specialiști ai AsoP România și de arboricultori atestați la nivel internațional, reprezentanți ai ARA – Asociația Română de Arboricultură”, a informat Primăria Timișoara.

Cursul este oferit gratuit participanților.