Păltiniş, o comună cum alta nu-i! Democraţie fără viceprimărie!

Comuna Păltiniș este în continuare fără viceprimar, deşi au trecut luni bune de la alegerile locale. Cel care ar fi trebuit să își înceapă activitatea ca viceprimar, Petru Lala, aşteaptă, aşteaptă, aşteaptă… un semn de la Prefectură. Între timp, în comună se profilează şi alte victime politice. 

Petru Lala nu poate face altceva decât să aștepte răspunsul Instituţiei Prefectului Caraș-Severin, la sesizarea depusă cu privire la nerespectarea legii de către comisia de alegere și validare a viceprimarului.

Pe de altă parte, „dacă această comisie consideră cumva că Lala nu poate fi viceprimar pe motiv că nu ar fi întrunit numărul de voturi necesar, de ce nu se respectă legea cu privire la măsura care ar trebui luată ca să fie ales un viceprimar?”, întreabă retoric Petru Lala, care deocamdată are funcția de consilier local din partea PNL.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Haos total în Consiliul Local Păltiniș!

„Din punctul meu de vedere, Primăria și Prefectura nu fac nimic să rezolve situația viceprimarului la Păltiniș, situație ce-i convine de minune primarului. Eu mi-am făcut datoria să reclam aceste aspecte ilegale. Am depus trei plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș: împotriva secretarului – două, iar împotriva primarului – o plângere, pentru abuz în serviciu privind modul în care s-au executat unele lucrări la infrastructură, la situația utilajelor din gospodăria comunei, a modului în care se gestionează fondul forestier al comunei și licitația de masă lemnoasă”, ne-a precizat Petru Lala.

Acesta a mai adăugat că asupra a doi consilieri locali se fac presiuni din partea primarului, pentru ca aceștia să nu voteze alături de liberali la ședințele de Consiliu Local. „Este vorba de Popovici Gheorghe de la PPUSL și Vodă Lucian – PMP, care sunt sunați constant de către șefii de partid de la județ să respecte deciziile luate de către primar. Ba mai mult, am auzit că în aceste zile Vodă Lucian a și fost dat afară din PMP, astfel că își va pierde calitatea de consilier local”, a precizat Petru Lala.

CITEȘTE ȘI: [FOTO/VIDEO] Secretarul comunei Păltiniş sfidează până şi Prefectura!

La rândul său, contactat de Express de Banat, Lucian Vodă, consilier local PMP, ne-a declarat: „Am fost un ghimpe pentru conducerea Primăriei în aceste luni, greșeala este a mea că nu am plecat la drum cu cine trebuia încă din campanie, dar patru ani ca mâine trec. Am avut tot felul de discuții controversate cu domnul președinte Popovici (Ionuţ Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, prim-vicepreşedinte PMP Caraş-Severin, n.r.) și mi s-a transmis după ședința de marțea trecută că am fost dat afară din partid. De fapt, primarul Ioan Popovici a și amenințat la ultima ședință de Consiliu Local că doi consilieri vor dispărea până la următoarea ședință. Eu nu am primit nicio hârtie oficială până acum”.

CITEȘTE ȘI: Se liniștesc apele în Păltiniș? Consilierii locali au reușit să voteze primele hotărâri. După 4 luni!