Cel mai mare cartier din Caransebeș are probleme la subsol

Canalizarea și subsolul blocurilor sunt veșnicele probleme cu care se confruntă locuitorii celui mai mare cartier din municipiul Caransebeș.

Pentru a treia oară de la preluarea mandatului, primarul Felix Borcean alege să discute cu locuitorii zonei Pipirig, cartierul fiind ridicat în urmă cu peste 40 de ani pe o zonă mlăștinoasă (de aici și numele de Pipirig: plantă erbacee care crește pe locuri mlăștinoase).

„Am ales o nouă zonă din acest cartier deosebit de mare, pentru că probleme sunt destule și oamenii sunt interesați să le rezolve. Cele mai multe sunt legate de canalizare, rețeaua pluvială, care de fiecare dată când plouă nu face față și apa se infiltrează în subsolul blocurilor. De asemenea, s-a ridicat problema parcărilor, a zonei pietonale, care practic nu există pe strada Antonio Sequens. Sunt probleme pe termen scurt legate de asfaltare străzi, de locuri de joacă sau crearea de spații verzi pe care le putem realiza, dar cele mai vechi și mai grave sunt legate de subsolul blocurilor. Aici doar locatarii pot interveni, fiind o proprietate comună, însă e adevărat că tot cartierul se află pe o zonă mlăștinoasă și singura soluție ar fi ca țevile de la pluvială să fie ridicate mai sus de nivelul solului, însă nici această investiție nu rezolvă prea multe până când fiecare scară de bloc nu-și repară coloana de canalizare”, a menționat Felix Borcean, primarul Caransebeșului.

leader board 728 x 90 px

20161021_141519[1]

La sfârșitul acestei săptămâni edilul urbei se va afla în cartierul Cazărmii, vineri, la ora 14.00.