Blocaj marca PSD! Consilierii locali se răzgândesc de la un mandat la altul! [VIDEO]

Opoziția din Consiliul Local Caransebeș se simte din ce în ce mai aprig în ultimele luni. Grupul PSD s-a obișnuit să se abțină de la mai toate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Felix Borcean, deși sunt subiecte de interes general care ajută comunitatea.

Deși 9 ani la rând patinoarul din Parcul General Dragalina a fost închiriat de Serviciul Piața Gugulanilor, spre deliciul copiilor și tinerilor, în acest an, grupul PSD din cadrul Consiliului Local s-a abținut de la vot din două motive: 1) să fie prezentată situația financiară – ceea ce se investește și ceea ce se încasează de la patinoar și 2) de ce nu se găsește un patinoar de cumpărat pentru că poate costurile nu ar fi așa de mari în fiecare an, a precizat consilierul Valentin Dascălu. La aceste solicitări, Luminița Verdeș, șefa Serviciului Piața Gugulanilor care va administra patinoarul, a precizat că anul trecut închirierea patinoarului a costat 187.000 de lei, iar încasările s-au ridicat la 50.000 de lei, ceea ce înseamnă că diferența de 137.000 de lei a fost suportată din bugetul Serviciului Piața Gugulanilor, fără a afecta bugetul Primăriei Caransebeș. Cu toate explicațiile, grupul PSD s-a abținut de la vot, însă proiectul a fost aprobat prin majoritatea liberală a consilierilor locali.

Vădit supărat, primarul Felix Borcean a precizat că nu este normal ca tocmai aleșii cu vechime în Consiliul Local să nu fie de acord cu proiecte pe care în anii trecuți le-au aprobat.

„Se fac interpelări pe costuri, pe întreținerea acestui patinoar, dar ei au fost cei care au votat aceste proiecte în legislaturile trecute. Trezesc discuții aprinse orice proiecte de interes local, la lucruri frumoase care se întâmplă pentru oraș, deși am îndoieli că toți consilierii PSD și-ar dori să fie împotrivă și mă refer la doamna Bojinescu, la doamna Cristescu sau dr. Munteanu, toți votează ca să dea impresia de monobloc, de opoziție în Consiliul Local. Sunt activități din care nu se câștigă, Primăria oferind astfel de activități spre binele comunității, lucruri care dau viață unui oraș, care înviorează locuitorii acestui oraș cum este patinoarul, ștrandul, Serbările Cetății, acțiuni din care nu câștigăm, dar este un altfel de câștig care se întoarce la comunitate”, a menționat Felix Borcean.