Omul de afaceri ruinat din pix a chemat DIICOT-ul în biroul notarului! „E problema lui ce idioțenii a făcut!”

Rămas în fundul gol şi obligat să ceară instanţei de judecată ajutor public judiciar, în sensul scutirii de la taxa de timbru, omul de afaceri Puiu Cenda a reclamat-o la DIICOT pe Cornelia Neamţu, notar public, pe motiv că aceasta i-ar fi ajutat pe Anica Gabriela Ghinea, Viorel Pruiu, Mariana Andriţoiu şi Emanuel Cosmin Mosu să-i ia averea. Mai exact, o vilă, un apartament, un teren de vreo 10 hectare şi brutăria societăţii sale.

 

„Doamna Cornelia Neamţu, în calitatea sa de notar public, i-a sprijinit pe cei patru să mă deposedeze de toate bunurile mele imobile şi mobile în interval de patru luni”, a reclamat Cenda.

La data de 27.10.2014 a fost autentificată o procură prin care Puiu Cenda a împuternicit-o pe Anica Gabriela Ghinea să-i vândă un teren arabil extravilan în suprafaţă de 10,44 hectare pe raza comunei Vărădia, se arată în sesizarea făcută la DIICOT. „Nu sunt în posesia contractului de vânzare-cumpărare a acestui teren, dar ştiu că în mod cert acesta a fost înstrăinat fără ştirea mea, iar aşa-zisa mandatară a mea nu mi-a remis niciun fel de bani pentru terenul vândut pentru mine şi în numele meu”, a afirmat afaceristul. După trei zile, acelaşi notar ar fi autentificat o altă procură, prin care o anume Mariana Andriţoi a fost împuternicită să vândă vila şi terenul aferent de pe Calea Caransebeşului. „Această femeie, pe care eu nu o cunosc, i-a vândut apoi vila mea Gabrielei Ghinea. În aceeaşi zi, notarul Cornelia Neamţu a autentificat încă o procură, prin care eu am împuternicit-o pe Gabriela Ghinea să vândă un apartament pe care îl deţin în Reşiţa. În acest mod, vila mea a ajuns să fie proprietatea Gabrielei Ghinea, iar apartamentul proprietatea fiului ei, Emanoil Mosu”, a mai reclamat Puiu Cenda.

Şi-a mandatat instalatorul să-i vândă firma!

Omul de afaceri a rămas şi fără brutăria firmei în care are calitatea de unic acţionar. „În urmă cu două săptămâni am constatat faptul că nu mai aveam acces în clădirea societăţii mele întrucât toate încuietorile erau schimbate. Cu stupoare am aflat de la pârâta Ghinea, care este angajata societăţii pe post de jurist, faptul că această clădire nu-mi mai aparţine şi, mai mult, că aparţine pârâtei Ghinea”, a reclamat Puiu Cenda la data de 17 mai a acestui an în cererea de chemare în judecată înregistrată la Judecătoria Reşiţa. În acelaşi înscris, Cenda arată că în momentul în care a intrat în posesia actelor brutăriei ce aparţine societăţii sale, Viorel Pruiu, fără să aibă vreun mandat special în acest sens, i-a înstrăinat Gabrielei Ghinea clădirea „brutărie şi patiserie” împreună cu terenul aferent. „Societatea SC Puiu Cenda SRL nu a făcut niciodată nimănui vreo procură de înstrăinare a acestui imobil şi cu atât mai puţin nu a mandatat instalatorul societăţii să vândă juristei aceleiaşi societăţi acest imobil. (…) Viorel Pruiu nu a avut din partea societăţii un mandat special pentru înstrăinarea imobilului ce aparţine societăţii şi fără de care aceasta nu poate funcţiona”, a mai reclamat Puiu Cenda.

Vorbeşte prostii!

Omul de afaceri lasă să se înţeleagă totuşi că parte din documentele care au stat la baza acestor tranzacţii ar putea purta semnătura sa, numai că iscălitura ar fi fost dată în necunoştinţă de cauză. Acesta le-a mai arătat procurorilor şi instanţei de judecată că a trăit în concubinaj cu Gabriela Ghinea, care i-ar fi dat medicamente ce-l făceau inconştient sau alcool. Susţinerile lui Puiu Cenda au scandalizat-o pe jurista firmei, proprietara de drept în momentul de faţă a aproape tot ce a avut afaceristul. Aceasta l-a desfiinţat efectiv, susţinând că nu au avut niciun fel de relaţie sentimentală, sugerând testarea lui la detectorul de minciuni. Mai mult decât atât, ar avea o mulţime de argumente prin care poate proba faptul că Puiu Cenda bate rău de tot câmpii. „Eu nu am niciun băiat, aşa cum a spus el că băiatul meu ar fi cumpărat apartamentul respectiv!”, ne-a mărturisit Gabriela Ghinea, ca o primă dovadă că reclamaţiile omului de afaceri sunt nefondate.

A semnat cu mâna lui!

Reacţii asemănătoare vin şi dinspre cabinetul notarial al Corneliei Neamţu. „La mine a făcut nişte procuri, le-a citit, i le-am citit şi eu, le-a semnat. Eu nu am nicio vină în întocmirea acestor acte. Dumnealui poate să tot reclame, dar e problema lui ce idioţenii a făcut. El s-a prezentat la mine la birou şi a făcut procurile, le-a citit, le-a semnat. Am fost şi la Poliţie, am dat declaraţii, am fost audiată ca martor. El personal a semnat. Cum poate să spună că nu ştie ce a făcut?! Să se facă expertiză grafologică şi se va vedea că e semnătura lui. Era lucid, nu era nici beat, nici drogat! El a făcut în decursul anilor multe acte la mine, era cunoscut la noi în birou, cum să spună acum că nu a fost şi nu a semnat acele procuri?! A completat cererea, a semnat peste tot. Prima dată a zis că nu a fost la birou, apoi a recunoscut că a fost, dar a spus că nu ştie ce a semnat. Eu nu am nicio vină pentru prostiile făcute de el”, ne-a precizat Cornelia Neamţu.

Mediatorii îşi apără imaginea

Acest scandal nu a picat deloc bine nici Corpului Profesional al Mediatorilor din Caraş-Severin, şi asta deoarece Gabriela Ghinea are şi calitatea de mediator. „Ne permitem să intervenim pentru a lămuri mai multe aspecte ale articolului de ieri. În primul rând, specificăm că ne pare foarte rău pentru ceea ce a păţit domnul Cenda. În al doilea rând, d-na Ghinea a avut calitatea de consilier juridic la firma acestuia şi în niciun caz de mediator. În al treilea rând şi cel mai important, în tot acest eveniment nu a fost implicat niciun mediator. Faptul că d-na Ghinea apare pe tabloul mediatorilor autorizaţi nu are a face cu relaţia dintre aceasta şi dl Cenda, cu atât mai mult cu profesia de mediator şi plângerea penală. A spune că s-au depus plângeri la adresa mai multor mediatori fără a fi adevărat ni se pare un atac dur la profesia de mediator”, au comentat Ionela Spătaru şi Maria Berbencea, preşedintele şi vicepreşedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţ.

În momentul de faţă, declaraţiile celor implicaţi sunt contradictorii, dar răspuns la fiecare întrebare vor oferi procurorii DIICOT şi instanţele de judecată.

 

CITEŞTE ŞI: Cunoscut om de afaceri sedus, drogat şi lăsat în fundul gol! I-a luat cu japca toată averea!

Comments

 1. Stefan Nicolescu says:

  Puiu Cenda a fost “facut” de Anica Gabriela Ghinea. “Facut” pentru cei care au patit-o stiu ce inseamna.

 2. Alin says:

  La pușcărie cu ele,au profitat de un om bolnav acele jigodi, si trebuie retras si dreptul de a mai profesa.

 3. Onel says:

  Il cunosc bine pe Puiul Cenda nu cred ca munca lui ar fii dato asa usor

 4. Gigel says:

  Mediatori sunt cei prea bătuți în cap pentru a urca mai sus în sistemul de justiție. Asta înseamnă că sunt și cei mai dubioși dpdv moral. Nu că notarii sau ceilalți ar fi mult mai de încredere…

 5. mama says:

  pacat ,mare pacat !Au profitat !

 6. Pit says:

  O femeie foarte frumoasa are un accident destul de grav: masina ei se ciocneste cu a unui barbat.
  Masinile lor nu mai sunt decat niste epave.
  Se tarasc, deci, afara din gramezile de fiare respective si femeia intra in vorba:
  – Dumneavoastra sunteti un barbat iar eu o femeie. Uitati-va putin la masinile noastre. N-a ramas nimic din ele si totusi noi nu avem nici o zgarietura. E un semn ca Dumnezeu a vrut sa ne intalnim in felul asta si sa devenim prieteni.
  – Sunt de acord cu dumneavoastra, raspunde barbatul flatat. Trebuie sa fie un semn.
  Dupa un moment de tacere, femeia continua:
  – Ia uitati, inca un semn. Toata masina mea e facuta praf, dar sticla de vin din interior este intacta. Dumnezeu a vrut cu siguranta sa bem in cinstea acestei sanse unice de-a fi ramas in viata si de a ne fi intalnit.
  Ia sticla si o intinde omului.
  Barbatul o deschide suspicios… si, pana la urma, bea jumatate din ea si o intinde femeii
  inapoi.
  Ea o ia, ii pune dopul la loc si o da din nou barbatului.
  – Dumneavoastra nu vreti? intreaba acesta mirat.
  – Nu… Eu cred ca o sa astept Politia.

 7. Pit says:

  Poate fi un viclesug, dar modul in care se lamenteaza amorezul nu ii face cinste. Nu este de vina notara ca el a avut incredere in stimata sa angajata.

 8. MAXIM says:

  CENDA NU A FOST UN SFANT SE STIE , DAR HOATA TREBUIE SA PLATESCA , EL CHIAR A MUNCIT PENTRU TOATE ALEA.

 9. […] Omul de afaceri ruinat din pix a chemat DIICOT-ul în biroul notarului! „E problema lui ce idioțe… […]