Francezul bătut la Drăgoieşti cere daune de 10.000 de euro

Ceea ce ar fi fi trebuit să fie o afacere de succes s-a transformat în pumni, ameninţări şi plângeri penale. Jean-Marc Couturier a venit în România pentru a investi în agricultură, dar a avut part de un eşec. Asta nu înseamnă însă că renunţă să mai facă afaceri în ţara noastră.

Fermierul francez a cunoscut-o prin intermediul Internetului pe Lia Daniela Marta-Hoban-Blidariu şi a convenit cu aceasta să înfiinţeze o societate comercială cu sediul social la femeie acasă, mai excact, în satul Drăgoieşti, judeţul Timiş. Couturier s-a grăbit să aducă din Franţa maşini şi utilaje agricole, dar partenera sa nu a găsit teren pentru a fi luat în arendă, aşa cum s-a lăudat. Au apărut neînţelegeri şi, în luna iunie, omul de afaceri francez a ales să-şi mute utilajele din curtea femeii. Aceasta s-a opus însă şi nu a lăsat ca vreo maşină sau vreun utilaj să iasă pe poarta sa. Nu înainte ca Jean-Marc Couturier să vină cu actele de proprietate pentru fiecare bun în parte. Francezul a revenit în curtea femeii în ziua de 5 octombrie pentru a încheia socotelile cu aceasta. Nu s-a întâmplat însă aşa, situaţia complicându-se şi mai mult.

“Numitul Luca Florin-Flavius i-a adus injurii, l-a ameninţat că dacă nu pleacă îl omoară şi l-a lovit cu pumnii în mod repetat peste faţă şi în alte zone ale corpului provocându-i leziuni, plăgi contuze la nivelul capului şi pe corp, aşa cum rezultă din fişa medicală întocmită de Unitatea de Primire Urgenţe”, spune Loredana Sabo, avocata afaceristului francez.

Couturier a înaintat o plângere penală Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj pentru vătămare corporală şi ameninţare şi cere daune morale în sumă de 10.000 de euro. Mai mult decât atât, partenera francezului a fost chemată şi ea în instanţă pentru restituirea bunurilor aduse în curtea sa de Couturier.