L-a desfigurat cu o rozetă metalică ascunsă în pumn și a încercat să ascundă urmele! Pentru o fată!

explo 1000x200

Șmecherul de 21 de ani din Oravița care și-a lovit mișelește, cu bestialitate, un cunoscut, punându-i viața în pericol, a fost trimis în judecată!

Denis Matei a fost trimis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița în fața instanței, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Procesul se va derula cu inculpatul sub control judiciar. O vreme a fost arestat preventiv, apoi plasat în arest la domiciliu.

În noaptea de 2 spre 3 septembrie a anului trecut, inculpatul Denis Matei a participat la o petrecere în aer liber cu grătar, organizată în zona stației de epurare a apei situată la ieșirea din Oravița spre Ciclova Română, alături de alți opt tineri. A fost destinsă, plăcută, până în momentul în care șmecherașul de 21 de ani a tot încercat să o abordeze pe fosta iubită a unuia dintre petrecăreți. Între cei doi tineri s-a iscat o ceartă, dar care a fost aplanată imediat după intervenția celorlalți.

În cursul dimineții, în jurul orei 07.40, martorii CA și MC au plecat să conducă pe cele trei fete prezente la petrecere până la domiciliul lor, iar în zona în care a avut loc petrecerea au rămas inculpatul Denis Matei, persoana vătămată și martorii GB și CT, care erau așezați în cerc. (…) La un moment dat, în timp ce discutau, inculpatul Matei Denis s-a adresat persoanei vătămate, spunându-i: «mai faci mișto mult de mine?», timp în care, în grabă, s-a îndreptat spre persoana vătămată și i-a aplicat o lovitură cu pumnul în arcada ochiului drept, purtând pe mână o rozeta metalică, după care l-a lovit și cu piciorul în zona capului. Victima s-a dezechilibrat în urma loviturilor primite și a căzut pe spate lovindu-se cu capul de suprafața de beton turnată în zona în care stătea, moment în care au intervenit concomitent martorii CT și GB”, a reținut procurorul de caz în rechizitoriu.

Între timp s-au întors și cei doi băieți care conduseseră fetele acasă. Văzând cu toții starea gravă a lui Florin Viorel Botoș, care era plin de sânge la nivelul feței și faptul că era inconștient, l-au stropit cu apă și suc și i-au scos limba să nu o înghită. Apoi, inculpatul împreună cu încă un tânăr l-au transportat pe Botoș la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Din cauza stării grave în care se afla, victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Reșița, unde a rămas internat până la data de 08.09.2016, cu diagnosticul: «Traumatism cranio-cerebral acut închis prin heteroagresiune. Hematom nuclei bazali drepți. Fractură fără înfundare temporo-parietală stânga cu otoragie stânga. Fractură bază craniu. Hemoragie subarahnoidiană remisă. Hipoacuzie stânga. Contuzie ochi drept cu plagă supraorbitară suturată», iar ulterior a fost transportat la Spitalul Județean Timișoara unde a rămas internat până la data de 16.09.2016”, s-a mai reținut în materialul de urmărire penală.

Doar în primă fază, leziunile au necesitat pentru îngrijiri 45 de zile. El urmează în continuare tratament, iar medicul legist a constatat că leziunile suferite i-au pus viața și integritatea în pericol.

Comportamentul lui Denis Matei nu a fost mizerabil doar în dimineața de 3 septembrie, ci și după. Procurorul de caz a stabilit că, încă din faza inițială, acesta a încercat să ascundă comiterea faptei și să ascundă probe. Mai exact, după producerea agresiunii, rozeta cu care a lovit i-a căzut pe jos. În mod insistent, înainte de a pleca cu victima la spital, a căutat-o. Rozeta a fost găsită de altul dintre tineri și predată ulterior organelor de poliție. „După ce au ajuns la spital, inculpatul a căutat rozeta în mașina persoanei vătămate cu scopul vădit de a o ascunde organelor de poliție și le-a solicitat martorilor să i-o restituie. Inculpatul le-a spus martorilor că, în cazul în care vor fi întrebați de polițiști ce s-a întâmplat, să declare că persoana vătămată nu a fost bătută de nimeni, ci că a căzut singură, aspecte pe care inițial le-a susținut și în fața organelor de poliție”, s-a mai reținut în rechizitoriu.

Pe parcursul cercetărilor, pus în fața a numeroase probe, Denis Matei a recunoscut parțial comiterea faptei, în sensul că l-a lovit pe Florin Viorel Botoș cu pumnul, și nu cu rozeta metalică și piciorul. Insuficient pentru a se considera scăpat de pușcărie!

CITEȘTE ȘI:

[UPDATE] TUPEU DE BORFAȘ. A luat rozeta din BMW și a lovit aproape ucigaș! Arestul i se pare exagerat!

Tânăr de 21 de ani, încătușat după ce și-a băgat un amic în comă! A lovit ca un laș, cu boxul!

banner 970 x 250