Bănățenii aleg călătoriile cu avionul. În 2017 se anunță un record istoric!

Dacă drumurile din țară nu sunt deloc prietenoase, iar călătoriile cu trenul durează ore întregi, bănățenii aleg tot mai mult să se deplaseze cu avionul! O variantă mai ieftină și confortabilă, ideală chiar și pentru cursele interne.

Unul dintre marile lipsuri ale județului Caraș-Severin este aeroportul. Drumurile proaste și călătoriile de coșmar cu trenul ar putea fi înlocuite ușor cu un zbor relaxant, chiar și atunci când este vorba despre cursele interne. Așadar, dacă pentru un drum cu trenul pe ruta Reșița – București un adult scoate din buzunar aproximativ 100 de lei, iar călătoria durează circa 9 ore, un drum cu mașina, chiar dacă durează mai puțin, costă mult mai mult. Cu avionul, în schimb, pe ruta Timișoara – București un adult va plăti chiar și 16 euro pentru un bilet, iar călătoria durează o oră! Și se pare că tot mai mulți bănățeni aleg zborul cu avionul.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de Aeroportul Internațional Timișoara, anul trecut au fost înregistrați 1.160.482 de pasageri, cu 10.000 de călători în plus față de estimările de la finele anului trecut și cu 26% în plus față de 2015. Directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Dan Idolu, spune că în acest an va fi înregistrat cel mai mare trafic din istoria instituției.

„În luna decembrie a continuat trendul ascendent început în septembrie, înregistrându-se în ultimele patru luni ale anului trecut aproximativ 120.000 de pasageri/lunar, fiind adevărate recorduri lunare de trafic. În luna decembrie au fost înregistraţi 119.042 pasageri, cu 87% mai mult faţă de luna decembrie a anului 2015. Suntem convinşi că această creştere pozitivă se va păstra şi în 2017, astfel încât în acest an vom avea cel mai mare trafic din istoria aeroportului. Aceste cifre ne bucură, dar ne şi responsabilizează, pentru că trebuie să ne axăm pe noi investiţii în infrastructură pentru a le asigura pasagerilor confortul şi siguranţa de care au nevoie”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Dan Idolu, pentru Mediafax.

Reprezentanții aeroportului timișorean transmit că a crescut cu 22% și numărul aeronavelor care au aterizat sau au decolat în anul 2016, ajungând la 14.222 de curse aeriene.

20% dintre călători au preferat cursele interne, de la Timişoara fiind disponibile curse spre Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. În acest an, la cele trei destinaţii interne se va adăuga şi Constanţa, din luna iunie, fiind o destinație estivală.

Destinaţiile pe care le-au ales cei mai mulţi pasageri au fost Bucureşti, cu 219.694 pasageri, Munchen – 207.568 pasageri, Londra – 144.132 pasageri, Bergamo – 101.791 pasageri şi Bruxelles – 44.326 pasageri.

Totodată, și traficul de marfă a avut o creştere de aproape 50%, de la 2.606 tone în 2015, la 3.887 tone în 2016.

În cursul acestui an, Aeroportul Internațional Timișoara estimează o creştere a numărului de pasageri cu aproximativ 50%, depăşind 1,7 milioane de pasageri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/