Deputatul Tabugan, adus în sala de judecată de fostul vicepreşedinte Bona!

explo 1000x200

Fost al doilea om în Consiliul Județean Caraș-Severin, Mihai Bona a dat UNPR în judecată, contestând legalitatea deciziei de excludere a sa din partid și, implicit, din Consiliul Județean!

La Tribunalul Caraș-Severin este programat astăzi un nou termen în procesul deschis de Bona ca urmare a excluderii sale din UNPR Caraș-Severin. Fostul vicepreședinte al forului județean spune că partidul l-a exclus nestatutar. A trădat!”, îi răspunde Tabugan. Și nu o dată, ci de trei ori!

„Eu am considerat că nu și-a făcut treaba, a avut al șaptelea rezultat pe zona sa de responsabilitate, deși era secretar general. Faptul că Mihai Bona a deschis acest proces este o acțiune corelată cu aceea că la Consiliul Județean Caraș-Severin nu se alege un al doilea vicepreședinte”, explică Ion Tabugan, președintele de atunci al UNPR Caraș-Severin și președintele de acum al PMP Caraș-Severin.

Lui Mihai Bona, UNPR Caraș-Severin i-a mai reproșat și trădarea de la votul pentru președintele Consiliului Județean. „Noi aveam protocol cu PNL, iar Bona a votat cu candidatul propus de PSD! Și asta după ce „de vreo două ori a participat chiar și el la aceste discuții cu liberalii, ba chiar a avut o întâlnire și cu Ion Marcel Vela, deci nu putea spune că nu știa”.

Tabugan mai spune că, deși Bona contestă protocolul cu PNL, nu are argumente. „Eu am făcut parte din grupul de 21 de persoane care conducea la nivel național UNPR la acea vreme. Știu foarte bine ce decizii s-au luat și ce s-a negociat. Mai mult, eu am făcut parte și din cei cinci, delegația restrânsă care a discutat și negociat cu PNL, în încercarea de a nu se pierde partidul, după demisia lui Gabriel Oprea”, subliniază Tabugan. Cu alte cuvinte, deputatul explică foarte clar că nu se putea pune problema unei excluderi fără motiv a lui Mihai Bona din moment ce deciziile la nivel central ale UNPR-ului erau cele arătate de către Tabugan.

O a treia trădare, susține Tabugan, s-a produs chiar la alegerile locale, când, pe zona ce îi fusese repartizată pentru organizare lui Mihai Bona, toți oamenii UNPR-ului din secțiile de votare erau, de fapt, persoane de încredere ale PSD! Mai mult, Bona a fost împuternicit notarial de către Tabugan să numească şi să semneze responsabilii de circumscripţii şi secţii de votare, fapt care denotă încrederea ce i-a fost acordată, dar pe care a trădat-o.

Toate aceste trei motive au făcut ca, la acea vreme, UNPR să ia decizia excluderii lui Mihai Bona și să ceară Instituției Prefectului să emită ordinul de încetare a mandatului înainte de termen.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250