Oamenii devin tot mai sensibili la problemele de mediu! Sute de caransebeșeni au răspuns invitației „Let`s do it, Romania!”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Aproape 300 de caransebeșeni s-au alăturat campaniei la nivel național „Let`s do it, Romania!”, printre aceștia, primarul Felix Borcean, împreună cu familia, dar și city managerul Andrei Ungur, reprezentanți ai Poliției Municipale, ai Formațiunii de Pompieri și angajați ai TMD Fricțion, alături de foarte mulți elevi însoțiți de profesori.

Au fost vizate zonele în care serviciul de salubritate al orașului întâmpină probleme: drumul către Mănăstirea Teiuș, Valea Cenchii spre izvorul Călugăra, Teiuș – zona amfiteatru, Pipirig Ștefan Jianu și Aeroport.

„Am constatat că sunt foarte mulți copii și elevi și adulți, oameni veniți din instituțiile urbei, din companii, cred că este cea mai mare acțiune de acest fel care s-a derulat în Caransebeș, ceea ce dovedește faptul că oamenii devin tot mai sensibili la problemele de mediu”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Deși vremea nu a fost foarte prielnică, s-au colectat câteva sute de saci de gunoi menajer, ne-a precizat directorul serviciului de salubritate, Ovidiu Chimigeriu:

„S-au adunat în jur de 300 de voluntari. Am reușit să acoperim o mare parte a municipiului. S-au strâns pet-uri, cartoane, resturi de ambalaje, materiale rezultate din demolări aruncate la întâmplare”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu, directorul Transal. Acesta a explicat că există posibilitatea de a apela la Transal Urbis pentru a ridica gunoiul, iar serviciile nu sunt scumpe în comparație cu sancțiunile pentru cei care sunt prinși că aruncă deșeurile pe domeniul public.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Am primit o serie de dovezi clare astăzi care arată proveniența gunoiului, o să le comunicăm Poliției Locale și așteptăm și ne dorim ca acele persoane să fie sancționate și pe viitor să fim mai responsabili pentru că e normal să ne dorim să trăim într-un mediu curat”, a mai adăugat Chimigeriu.

Directorul Transal Urbis ne-a specificat că în baza unei cereri, solicitanții pot arunca gunoiul într-o benă pusă la dispoziție de societate, iar metrul cub de gunoi costă 50 de lei.

„Noi aducem această benă chiar dacă ea nu se umple. Adică omul plătește doar pentru cât aruncă, pentru un metru cub, ceea ce reprezintă 4-5 saci de gunoi menajer, prețul este 50 de lei. Pentru acești bani nu cred că merită să riscați să fiți prinși și să plătiți amenzi mult mai mari”, mai spune Chimigeriu.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/