Mocioalcă, printre disidenții care cer retragerea lui Dragnea?! „Nu aș avea nimic împotriva convocării unui CEx, mi se pare chiar un act democratic!”

Tot mai mulți social-democrați spun că Liviu Dragnea ar trebui să plece din funcție. Printre aceștia s-ar afla și liderul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Cu o mare experiență politică în spate, dovadă stând cele cinci mandate de parlamentar pe care le-a obținut, Mocioalcă nu se hazardează să spună public că, într-un final, va încerca să pună umărul la salvarea PSD-ului și, implicit, la debarcarea lui Dragnea, omul care a ajuns să conducă într-un mod aproape dictatorial cel mai mare partid al momentului în România. Cu jumătate de gură însă, Mocioalcă dă de înțeles că e momentul pentru ziua bilanțului, ziua în care dovada prăbușirii partidului în sondaje să-i fie fatală liderului de la Teleorman. Deocamdată nimeni nu recunoaște oficial existența unei solicitări scrise care ar fi semnată de peste 20 de organizații ale partidului, dar informațiile care transpiră din sediile PSD din țară sunt tot mai multe în acest sens.

„Nu am cunoștință de o asemenea scrisoare semnată de 28 de organizații care să ceară CEx. Binențeles că nu aș avea nimic împotrivă să semnez convocarea unui CEx, mi se pare chiar un act democratic. Din Statul partidului vă spun că trebuie să fie o treime din numărul membrilor CEx, numărul membrilor fiind de 68”, a declarat Mocioalcă.

Totuși, astăzi, vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a anunțat, la finalul unei ședințe cu liderii organizațiilor PSD din Transilvania, că filialele din Ardeal îi solicită președintelui formațiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei ședințe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulțumiri” din partid. Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este nevoie de organizarea ”rapidă” a unei ședințe CExN , săptămâna viitoare, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”. Gabriela Firea a transmis și ea, vineri, că nu se află în fruntea niciunei răzmerițe, dar că se va alătura oricărei inițiative pentru „modernizarea” PSD și că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puțin 30 de colegi”.