Felix Borcean, abandonat de liberali, înconjurat de pesediști!

Serbările Cetății s-au deschis la Caransebeș într-o imagine care dezvăluie rezultatul conflictului intern din PNL Borcean – Vela!

Opt primari PSD, un secretar de stat social-democrat și doar trei edili PNL au răspuns invitației primarului Caransebeșului, Felix Borcean, de a participa la deschiderea Zilelor Cetății. De remarcat totodată faptul că nici măcar un consilier local liberal nu apare în preajma lui Borcean. Cât despre prezența senatorului Marcel Vela nici nu poate fi vorba!

Felix Borcean a invitat la ceremonia de deschidere a tradiționalului eveniment toți primarii din localitățile vecine, dar colegii săi de partid l-au cam lăsat cu ochii în soare. Deși și-au anunțat prezența, cei mai mulți dintre ei n-au mai ajuns la Caransebeș. Din aripa liberală au fost prezenți numai primarii comunelor Glimboca, Docnecea și Ocna de Fier. În aceste condiții, Borcean a fost încadrat de opt primari social-democrați și de Marius Romulus Damian, director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Deși este clar că absența colegilor liberali nu e deloc întâmplătoare, Felix Borcean nu vrea să dea astfel de interpretări. „Invitația e de două săptămâni. Confirmseră mai mulți, dar nu au venit…”, a spus edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Afișarea primarului Borcean alături de nume marcante în partidul rival vine la scurt timp după ce senatorul Marcel Vela, președinte al PNL Caraș-Severin, l-a acuzat pe edilul Caransebeșului că acordă o atenție sporită Partidului Social Democrat, dând exemplu clar numirea Mihaelei Popovici, fosta șefă TSD, în funcția de manager al spitalului. La Serbările Cetății s-a întâmplat însă invers. Social-democrații i-au acordat mai multă atenție primarului liberal decât propriii săi colegi. La fel au stat lucrurile și la terasa la care Felix Borcean s-a retras alături de invitați, alături de primarii PSD.