Comisarul european Corina Crețu: „Banii Reșiței sunt puși deoparte!”

O noutate pentru acest exercițiu bugetar al Uniunii Europene, 2014-2020, este că pentru fiecare municipiu reședință de județ există o alocare specială garantată în Programul Operațional Regional.

Comisarul Corina Crețu, într-un interviu acordat pentru Express de Banat, spune că și pentru exercițiul bugetar 2021-2027 aceste sume vor continua să fie garantate.

„Noi direcționăm 80% din bugetele noastre către regiunile cel mai puțin dezvoltate, uneori în mod direct, de pilă în Franța sau în Germania, alteori prin intermediul ministerelor, cum este în România sau în Polonia, de pildă. Deci fiecare țară are dreptul să își aleagă modul în care se finanțează. Vom avea priorități tematice și știm foarte clar că trebuie finanțate inovarea, cercetarea, tot ce creează locuri de muncă, dar modul prin care acest lucru se face este la latitudinea statelor membre. Ceea ce este o noutate este faptul că vom finanța și în continuare, în mod direct, orașele. Deci practic orașele vor avea în calculul agendei urbane o autonomie mult mai mare de a gestiona în mod direct fondurile europene. Și în actuala perioadă de programare cele 39 de orașe, reședințe de județ, au la dispoziție 1,2 miliarde de euro pentru a realiza proiecte. Mergem pe ideea că oamenii din orașe și din regiuni știu cel mai bine care sunt necesitățile și ce nevoi au, nu putem ști noi mai bine de la Bruxelles decât dumneavoastră de aici, de pe teren”, a spus Corina Crețu pentru Express de Banat.

Interviul integral poate fi urmărit aici:

Interviu Corina Crețu, comisar european

EXCLUSIV. Comisarul european Corina Crețu vorbește despre absorbția banilor europeni și despre problemele întâmpinate în GAL-uri, dar aduce o veste foarte bună și reșițenilor. În exercițiul bugetar 2021-2027 Reșița are bani puși deoparte.

Gepostet von Express de Banat am Freitag, 14. September 2018