Punctele termice din Reșița, sacrificate pentru locuri de parcare. „Să ai o mașină este un lux!”

„Eu nu am obligația să asigur cuiva spațiu de parcare”. Asta susține primarul Nelu Popa, conștient de faptul că Reșița este sufocată de numărul mare de mașini. Totuși, caută soluții pentru a mai amenaja parcări, ochind, de această dată, punctele termice rămase neutilizate.

Locurile de parcare din Reșița sunt o veșnică problemă. Administrația locală caută soluții, însă uneori se lovește de impedimente. „Majoritatea punctelor termice din Govândari le vom dărâma și vom încerca să transformăm locurile în parcări. Avem mari probleme cu Mediul, foarte greu obținem avizul de la Mediu să tăiem un metru pătrat de spațiu verde și din acest motiv încercăm să exploatăm, dacă vreți, fiecare metru pătrat pe care îl găsim. Sunt extrem de multe mașini în Govândari, densitatea este mult prea mare pentru zilele noastre și nu sunt soluții. Eu inițial am zis ca mai dăm din punctele termice să câștigăm un ban în chirie. Nu! Renunțăm la asta pentru că oamenii oricum parchează pe spațiul verde. Și aici este o stupizenie: Mediul vine și începe să atace Primăria Reșița dacă calcă un metru pătrat de spațiu verde, dar în același timp sunt mii de metrii pătrați de spațiu verde în Govândari pe care stau mașinile. Dar nu poți să îi condamni pentru că oamenii nu au unde să le pună”, a explicat recent primarul Nelu Popa.

Chiar dacă încearcă să găsească spații pe care să le amenajeze astfel încât să suplinească, într-o oarecare măsură, lipsa locurilor de parcare, Popa spune că n-are nicio responsabilitate în acest sens. Oamenii sunt cei care decid să își cumpere mașini și apoi vor ca Primăria să le asigure locuri de parcare. „Nu nu am obligația să asigur cuiva spațiu de parcare, să ai o mașină este un lux și nu poți să vii în momentul în care s-au cumpărat 100, 1.000, 2.000, 5.000 de mașini și să urli «vreau locuri de parcare» pentru că nu am. Dumnezeu a făcut pământul ăsta și altul nu mai face, nu mai putem trage noi ca de o gumă de mestecat și, în consecință, încercăm să găsim soluții cum putem”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Printre primele puncte termice care vor fi puse la pământ este cel de pe Aleea Romaniței, acolo unde lucrările sunt în desfășurare și unde, inclusiv în locul garajelor, ar urma să apară câteva zeci de locuri de parcare.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/