Caravana SMURD, popasuri în Reşiţa şi Oraviţa

explo 1000x200

În perioada 15-16 septembrie 2018, caravana SMURD „Fii pregătit!” va poposi în județul Caraş-Severin, la Reşiţa şi Oraviţa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” îi învită pe cetăţenii interesaţi să participe la prezentările şi demonstraţiile care se vor desfăşura cu acest prilej: sâmbătă, 15 septembrie 2018, în Reșița, în Parcul Tricolorului, între orele 10.00 şi 18.00; duminică, 16 septembrie, în Oravița, pe platoul din fața gării, în intervalul orar 10.00-18.00. Caravana este constituită dintr-un centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

„Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor“, detaliază plt. maj. Magdalena Tocmelea, purtător de cuvânt al ISU „Semenic“.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii etc. şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. Participanţii vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar cursul va conţine și o parte practică interactivă, în care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către paramedici SMURD, precum şi demonstraţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

„Fiecare cetățean trebuie să fie conștient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face față dezastrelor care pot apărea oricând: cutremure, inundații, incendii. În felul acesta se poate proteja pe sine, familia sa, dar și comunitatea de pericole. Șansele de supravieţuire cresc considerabil dacă suntem pregătiţi“, mai precizează Magdalena Tocmelea.