EXCLUSIV. Avem cifrele sondajului PNL! Dezastru pentru PSD și parlamentarii de Caraș-Severin, surprize mari la Consiliul Județean!

Într-un județ roșu la alegerile parlamentare din 2016, PSD s-a prăbușit pur și simplu în numai doi ani! Reprezentanții județului în Parlament sunt mai degrabă niște anonimi!

 Barometrul politic al Municipiului Caransebeș, realizat în perioada 8-9 septembrie, de către Biroul de Cercetări Sociale, pe un eșantion de 419 persoane, cu o probabilitate de +/- 4,9 %, arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, PNL ar obține 69,7 % din voturile celor hotărâți să se prezinte la urne. PSD ar obține doar 20,3 procente, ALDE 3%, USR 2,6, PMP 2,2, iar Pro România 0,7%. Procentul nehotărâților trece puțin peste 27 la sută, astfel că, din totalul alegătorilor, PNL s-ar bucura de votul a 45,1%, în timp ce PSD e cotat la 13,1 %.

Același sondaj a măsurat încrederea pe care caransebeșenii o au în liderii politici județeni. Senatorul PNL Marcel Vela e privit cu mare încrede de 37,5 la sută dintre cei care au răspuns sondajului, în timp ce alte 28,4 procente îl girează cu multă încredere. Aproape 12 procente nu au deloc încredere în liderul liberal. Pentru toți ceilalți lideri politici incluși în chestionar cifrele sunt dezastruoase. 72,8 % au spus că nu o cunosc pe Valeria Schelean, deputat PNL! Cam la fel stau lucrurile și în cazul senatorului PSD Ionuț Chisăliță. În Ion Mocioalcă, deputat și șef PSD Caraș-Severin, nu crede aproape nimeni, iar 45 la sută dintre subiecți au spus că nu-l cunosc. Pe liderul ALDE Caraș-Severin, Ion Tabugan, deputatul PSD Ion Spânu, Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin, deputatul PSD Luminița Jivan și Sorin Simescu, președintele Pro România Caraș-Severin, nu-i cunosc mai mult de 75 la sută dintre cei chestionați. Cota de încredere a fiecăruia este de maximum 5 procente!

La întrebarea „Cine ați dori să conducă președinția Consiliului Județean Caraș Severin din 2020?”, Marcel Vela a fost nominalizat de 49,9 % dintre intervievați. Ion Mocioalcă e dorit de doar 3,8 procente, în timp ce Valeria Schelean, Ion Tabugan și Ionuț Popovici nu depășesc niciunul dintre ei un procent! Luminița Jivan ar fi o variantă pentru șefia administrației județene în opinia a 0,5% dintre repondenți. 32,5 % e procentul nehotărâților. 6 % nu se vor prezenta la urne. De remarcat că, actualul președinte, Silviu Hurduzeu, nici măcar nu a fost introdus în sondaj pentru Consiliul Județean.