O picătură de sânge, o şansă la viaţă! Implică-te şi schimbă destine!

Bisericile ortodoxe de la malul Dunării, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița, demarează, la mijlocul acestei săptămâni, prima campanie umanitară de donare de sânge din acest an, salvarea de vieți fiind principalul scop al demersului.

Policlinica Spitalului Orășenesc Moldova Nouă își deschide larg porțile, miercuri, 26 februarie, începând cu ora 8.30, în faţa tuturor celor care, printr-un simplu gest, pot participa la salvarea de vieți omenești.

„Campania se va desfășura cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului. Sunt așteptați să participe, la acțiunea umanitară, atât tinerii din cadrul Centrului de Tineret «Sfântul Mare Mucenic Gheorghe» Moldova Nouă, părinții acestora, credincioșii, precum și copiii din cadrul centrului de Tineret «Sfânta Varvara» Moldova Nouă. Hristos ne spune că cea mai mare dragoste este să ne dăm viața pentru aproapele nostru, să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Urmând sfatul Mântuitorului, gestul nostru reprezintă jertfa supremă pe care o putem arăta pentru aproapele nostru. Hristos și-a dat sângele pentru noi, prin răstignirea Sa pe cruce, iar acum și noi putem să facem un sacrificiu pentru frații noștri aflați în suferință”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Gheorghiță Băloi, preotul care își desfășoară activitatea în cadrul Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Moldova Nouă.

Iată ce ar trebui să știe fiecare donator înainte de procesul de donare de sânge:

– este recomandabilă o gustare înainte de a dona;

– micul-dejun poate fi bogat în lichide și glucide (ceai, cafea dulce, sandwich, pâine cu dulceață);

– se evită mesele copioase înainte de donare;

– se evită consumul de alcool înainte cu 24 de ore de a dona;

– este interzis fumatul atât înainte, cât și după prelevarea sângelui;

– în orice proces de donare de sânge, donatorii ar trebui să vină odihniți.